menuMENUHledat

Projeďte se Teslou jen tak

12.02.2016 07:00
Projeďte se Teslou jen tak

Kdo zvažuje koupi dražšího vozu, rád si ho nejdřív vyzkouší. I Model S si můžete „omakat“. Abyste se na vlastní kůži, oči a uši přesvědčili o tom, jak se řídí, jaký má dojezd, jaký (ne)dělá zvuk a jak se v něm sedí, vyplatí se strávit s ním alespoň víkend. No a pak jsou tu lidé jako my, kteří nákup neplánují, jen si chtějí užít projížďku super károu. Díkybohu máme tu možnost!

Zážitkovou jízdu lze rezervovat na webu

Je to naprosto jednoduché – prostě si objednáte jízdu u půjčovny vozů a až dorazíte na místo, dostanete přesné instrukce. My jsme si otestovali společnost ELECTRIC PARK, která sídlí v pražském Karlíně. Na jejím webu jsme si zarezervovali zážitkovou jízdu a čekali na stanovení termínu. Dostali jsme jediný pokyn – přinést si s sebou občanku a řidičák (bez toho vás řídit pochopitelně nenechají). Než nastoupíte do auta, stvrdíte podpisem, že uhradíte spoluúčast případné škody do výše 10 tisíc korun a jedete na vlastní zodpovědnost.

„Lidé si často zarezervují jen zážitkovou jízdu, ale pak jsou z ní tak nadšení, že si auto půjčí na celý víkend,“ usmívá se Radovan Hasala, COO společnosti ELECTRIC PARK.

Tři čtvrtě hodiny hrátek s Teslou vyjde na 2 690 Kč. Za ty peníze dostanete do ruky volant plně nabité a perfektně umyté Tesly P85D, výklad o funkcích a základních parametrech a dost možná i kafe (to většina klientů odmítne, protože se nemůže dočkat, až bude sedět v Tesle). Jednu jízdu mohou absolvovat až tři lidé, čtvrté místo zabere asistent. Trasa je vždy stejná a zvolená tak, aby si klient Eleketric Parku užil vůz v co nejpestřejším terénu. Samozřejmě se počítá s prostorem a časem pro insane mód.

Zrychlení má stejný efekt jako kolotoč

My jsme si ho užili báječně. Zrychlení z 0 na 100 km/h za 3,3 s nejspíš vyplavuje do krevního oběhu něco blahodárného, protože jsme se chechtali jako malí a opakovali to pořád dokola. Má to stejný efekt jako kolotoč. Ten pocit by se dal shrnout asi tak:

„Budu zvracet, budu zvracet, hahahaha supeeer, ještě jednou, ještě jednou!“

Vydrželi bychom se insane módem bavit podstatně déle, ale čas je bohužel neúprosný.

Po návratu na startovní místo zážitkové jízdy jsme se slzou v oku udělali pár selfíček a prohlédli si Model S ze všech stran. Opouštěli jsme ho sice s těžkým srdcem, ale zato se skvělým zážitkem – jako vždy. Jízda Teslou nás zkrátka neomrzí!

Nahoru