menuMENUHledat

První seznámení s novým softwarovým updatem od Tesly

06.09.2018 08:48 | Autor: VS | Zdroj: electek.co
První seznámení s novým softwarovým updatem od Tesly

Nový update od Tesly se představil ve své prozatím neoficiální podobě. Pojďme se podívat na nové prvky umělé inteligence, vychytávky a mnoho dalšího.


Tento týden jsme vás informovali o chystaném updatu v. 9.0 pro software vozů Tesla. Dozvěděli jste se, že jeho vydání je na spadnutí a dnes vám přinášíme první náhled na tuto novinku, která posune autonomní schopnosti vozu na zcela novou úroveň.

Informace díky hackerovi

My se díky Jasonovi Hughesovi, hackerovi softwaru společnosti Tesla, který má na svém kontě již několik velmi zajímavých nálezů ukrytých v softwaru a hardwaru vozů Tesla, dostali k novým detailům z připravovaného updatu.

Hughesovi se podařilo proniknout k alpha verzi nového updatu, kde našel několik zajímavostí. Tato verze byla uvolněna pro několik testovacích vozů, a tak se může lišit od verze, která bude uvolněna pro běžné uživatele.

Snaha harmonizace

Hlavní změnou alpha verze je snaha harmonizovat uživatelské rozhraní Modelů S a X s uživatelským rozhraním Modelu 3. Tesla plánuje tento samý krok také v případě interiérů svých vozů, kdy by chtěla všechny tři modely designově co nejvíce sjednotit.

Nový vzhled prostředí

Hughes vypustil také několik obrázků z první verze updatu v. 9.0 přímo z obrazovky vozu. Na obrázcích můžeme vidět stejný design, jako je v Modelu 3 s okny, které se objevují uvnitř hlavního okna, namísto dvou různých oken s dvěma různými aplikacemi. Nabídka vozu je nyní ve spodní části obrazovky a navigační aplikace slouží jako hlavní okno, tedy jako jakési pozadí celého infotainmentu.

tesla-v9-2tesla-v9-4tesla-v9-5tesla-v9-6

Tajemná funkce

Hughes objevil také novou funkci, která je označena jako Drive on Nav. Prozatím není jisté, k čemu vlastně slouží, protože v době testování nedokázala vozidlo nijak řídit, ale Hughes se domnívá, že má co dočinění se systémem Autopilot. Mohlo by se jednat o vývojovou verzi funkce, při které majitel Tesly jen zadá cíl své cesty do navigace a automobil jej na místo automaticky dopraví. Nepředpokládá se však, že by taková funkce vyšla v tomto updatu.

Hry budou, ale co zbytek?

Hughes také dodal, že v systému nechybí slibované hry od Atari.

Verze, ke které se Hughes dostal, toho nemá zatím moc co nabídnout. Je však jen otázkou, kolik práce na novém updatu Tesla odvedla a jaké novinky přidala. Slíbena je funkce dashcam a hlavně nové autonomní schopnosti.

Nahoru