menuMENUHledat

Rychlý a zběsilý pouliční závod Modelu 3

23.02.2018 11:47 | Autor: VS | Zdroj: Teslarati.com
Rychlý a zběsilý pouliční závod Modelu 3

​Model 3 je v současné době distribuován ve stále větších objemech po celých Spojených státech. Začínají se tak množit videa zachycující, co všechno s novinkou majitelé dělají. Nejnovějším úlovkem je Model 3, který se v pouličním závodě postavil Pontiacu G8 GT.


BAR a jejich pouliční řádění

Bay Area Racing (BAR) je skupina nadšenců, která pořádá legální, ale i ilegální závody buď na oficiálních tratích, nebo přímo v ulicích města San Francisco. Závod zachycený na videu spadá očividně do druhé kategorie a přináší nám souboj vozů Tesla Model 3 proti Pontiacu G8 GT, které se utkaly v závodu na čtvrt míle. Oba automobily působí na startu zcela odlišně. Zatímco Model 3 oděný do laku Midnight Silver stojí na startovní čáře v tichém rozjímání, Pontiac se pořádně nahlas chlubí silou své V8.

Kdo viděl alespoň jeden díl série Rychle a zběsile, moc dobře ví, co znamená máchnutí rukama startujícího závodu. Oba vozy se v ten moment vrhají do silniční bitvy, která zná jen jednoho vítěze. Celé představení se odehrává na komunikaci v průmyslové zóně, která propojuje jednotlivé skladovací haly. Zde totiž hrozí nejmenší nebezpečí pro závodníky i pro ostatní účastníky provozu, který je zde v pozdních nočních hodinách minimální.

Lepší, než se zdá

Tesla momentálně dodává pouze jedinou konfiguraci Modelu 3 a to Long Range verzi s kapacitou 499 kilometrů na jedno nabití a jednou pohonnou jednotkou s pohonem zadních kol. Ta je dle oficiálních údajů Tesly schopna zrychlit z 0 na 100 km/h za 5,1 sekundy. Její vyzyvatel Pontiac G8 GT je vybaven šestilitrovou V8 o výkonu 361 koňských sil, která akceleruje z nuly na sto za 5,3 sekundy.

Na první pohled jsou šance obou vozů vyrovnané. Ovšem nezávislé testy Modelu 3 zjistily, že akcelerační schopnost novinky od Tesly je ve skutečnosti mnohem lepší, než uvádí sama automobilka. Testování Modelu 3 na čtvrt míle ukázalo, že Model 3 je schopen zrychlit z 0 na 100 km/h za 4,6 sekundy. A to je akcelerace, se kterou se Pontiac již nemůže měřit. A to stále mluvíme o jednomotorové verzi. Představte si, jaké peklo budou moci rozpoutat majitelé dvoumotorové verze Modelu 3, který bude obsahovat mód Ludicrous. V takovém případě bude zklamán nejeden ostřílený dragster, že mu to bzučivé „cosi“ nandalo na jeho benzínem nasáklém písečku.

This article appeared at TESLARATI. Follow TESLARATI on Twitter.

Nahoru