menuMENUHledat

Slovenský domeček do kapsy

28.08.2015 08:40 | Zdroj: boredpanda.com
Slovenský domeček do kapsy

Tesla to sice není, ale za zmínku rozhodně stojí: Ecocapsule je příbytek skoro do kapsy. Obydlí, které si vystačí zcela samo a díky tomu jej lze umístit v podstatě na jakékoliv místo na zemi, dobývá svět. Zájem je obrovský. A mají ho na svědomí Slováci.

Na pláž, do hor, na střechu mrakodrapu...

Elektrickou energii získává tento soběstačný mobilní domeček díky solárním panelům umístěným na střeše a tiché větrné turbíně. Ty společně dobíjejí baterii s kapacitou 9744 Wh. Zaoblený tvar celého objektu zase usnadňuje sběr dešťové vody.

Rozměry jsou naprosto kompaktní – domek je dlouhý 4,5 metru, 2,4 metru široký a 2,5 metru vysoký, celkově tedy nabízí 8 m2 obyvatelného prostoru, v němž najdete kuchyňku, spací a jídelní/pracovní koutek plus koupelnu s toaletou a sprchou. Snadno se přemisťuje a díky své soběstačnosti a nezávislosti na civilizaci ho lze umístit kamkoliv si vzpomenete. Na pláž, do hor, na střechu mrakodrapu. Sami tvůrci říkají, že Ecocapsule bude mít široké uplatnění. Může sloužit jako výzkumná stanice, turistická chata, nouzové bydlení nebo jednotka humanitární pomoci.

Pokud projevíte zájem, zapište se na čekací listinu. Cena by měla být stanovena koncem tohoto roku, kdy budou také spuštěny předobjednávky. Prvním zákazníkům pak bude domek dodán v první polovině roku 2016.

Nahoru