menuMENUHledat

Solární střecha Tesla bude v nabídce od dubna, výroba začně v létě

28.03.2017 07:00 | Autor: BP | Zdroj: teslarati.com
Solární střecha Tesla bude v nabídce od dubna, výroba začně v létě

Pamatujete na revoluční solární střechu, kterou Tesla odhalila v loňském roce? Elon Musk na Twitteru potvrdil, že pro zákazníky bude v nabídce dostupná počátkem dubna 2017.

Solární střecha se začne vyrábět v létě

Tesla odhalila fotovoltaickou střechu v Los Angeles loni v říjnu. Produkt nese v angličtině jméno “Tesla Solar Roof”. Ve zkratce se jedná o fotovoltaické šindele, které jsou na první pohled k nerozeznání od klasických. Vynikají ale překvapivou odolností – vydrží dvakrát tolik, co klasické.

Do této chvíle stále neproběhlo žádné oficiální oznámení upravující cenu. Musk se jen v minulosti zmínil, že po odečtení hodnoty vyrobené elektřiny bude cena solární střechy nižší, než kdyby zákazník stavěl klasickou střechu.

Musk během jednoho z konferenčních telefonů upřesnil, že cena závisí především na váze a použitém materiálu. Zatímco keramické nebo betonové střešní krytiny nejsou zrovna lehká záležitost, solární střecha Tesla je většinově vyrobena za skla. A sklo je většinou písek. A písek je levný. Jak Musk dále poznamenal, díky váze bude společnost schopná stlačit i náklady za dopravu na minimum a navíc díky odolnosti snížit riziko rozbití.

Výroba solárních střešních panelů by měla začít během léta v Gigafactory 2.

Ths article appeared at TESLARATI. Follow TESLARATI on Twitter.

Nahoru