menuMENUHledat

Světový rekord pokořen – největší přehlídka elektromobilů se uskutečnila v Berlíně

26.05.2015 14:02
Světový rekord pokořen – největší přehlídka elektromobilů se uskutečnila v Berlíně

O víkendu se všichni vášniví fanoušci elektromobility sjeli na berlínské letiště Tempelhof. Přijeli se podívat na závod e-formulí a zúčastnit se pokusu o překonání světového rekordu v počtu elektromobilů shromážděných v jednom „průvodu“. I my jsme byli fandit, to je jasná věc.

Přes 20 tisíc fanoušků!

V areálu bývalého letiště se nakonec sešlo a společně projelo 577 elektromobilů. E-řidiči z různých koutů světa (dokonce z Norska, Turecka nebo Indie) tak překonali rekord z roku 2014, kdy se 22. září podařilo nalákat na krasojízdu v Silicon Valley 507 elektrických aut. Trasu dlouhou 3,2 km projížděli pomaličku a kolem stojícím fanouškům nadšeně mávali. Podívat se přišlo 21 000 nadšenců.

Tesla Model S zazářila

K vidění byly i skútry a úplně maličké elektromobily působící vtipně vedle pick-upů a luxusních vozů. Nejvíc se sešlo Citroenů C-Zero, celkem 111, Tesla Model S byla co do počtu druhá. Tolik jsme těch krasavic pohromadě ještě nikdy předtím na vlastní oči neviděli, super zážitek! Zkrátka není lepší příležitost prohlédnout si elektrovozítka všeho druhu a porovnat je jedno vedle druhého. A asi není žádným překvapením, že Tesly opět zazářily ;)

Zatím pro vás máme jen pár fotek, ale už brzy vám pošleme i naše fanouškovské video s přehlídkou, e-formulí a celkovou atmosférou.

Galerie k článku

cr6a7696cr6a7697cr6a7701cr6a7695cr6a7742
Nahoru