menuMENUHledat

Tesla dbá na bezpečnost. Kvůli ojedinělé závadě svolává na kontrolu všechny Modely S

01.12.2015 10:02 | Zdroj: teslamotors.com
Tesla dbá na bezpečnost. Kvůli ojedinělé závadě svolává na kontrolu všechny Modely S

Tesla dokazuje, že pečlivě dbá na bezpečnost majitelů svých vozů. Kvůli jednomu jedinému případu, kdy se majitelce jednoho z aut rozepnul bezpečnostní pás, když se naklonila k pasažérům na zadních sedadlech, svolává firma na dobrovolnou kontrolu všech 90 tisíc prodaných vozů Tesla Model S. Rozhodla se nenechat nic náhodě a řídí se heslem “bezpečnost především”

Technik dojede skoro až k majitelům domů

Od začátku listopadu, kdy se ojedinělý případ rozepnutého pásu objevil, zkontrolovali technici Tesly víc než 3 000 vozů. U žádného se nenašla žádná závada. Všem majitelům Modelu S zaslala Tesla email, ve kterém jim nabízí možnost nechat si profesionálně otestovat bezpečnostní pásy.

Pro ty, kteří to mají do servisního střediska daleko, se dokonce pokouší zajistit, aby technik dojel na místo, které by jim lépe vyhovovalo.

Pouze jeden případ v dosavadní historii

K závadě bezpečnostního pásu došlo s největší pravděpodobností tím, že během výroby nebyl přední pás dostatečně připevněn k utahovači. Tak o tom informovala Tesla na svých stránkách.

Problém, který zřejmě způsobil jeden špatně dotažený šroubek, se týká výhradně předních bezpečnostních pásů Modelů S a zatím byl zaznamenán pouze tento jediný případ. Tesle ke cti slouží to, že se k problému postavila čelem, přiznala chybu a sama nabídla kontrolu všech dosud vyrobených vozů.

Nahoru