menuMENUHledat

Tesla dnes zveřejní čtvrtletní výsledky, vystřelí akcie opět vzhůru?

22.07.2020 11:22 | Autor: JB
Tesla dnes zveřejní čtvrtletní výsledky, vystřelí akcie opět vzhůru?

Tesla dnes večer zveřejní finanční výsledky za druhé čtvrtletí, pokud oznámí opět zisk, bude poprvé v historii zisková čtyři čtvrtletí po sobě.


Akcie Tesly trhají jeden rekord za druhým a její tržní kapitalizace dosáhla již neuvěřitelných 290 miliard dolarů! Pro srovnání - Toyota má hodnotu "pouze" 174 miliard dolarů, Volkswagen dokonce jen 85 miliard dolarů. Dnešní večer bude dalším zlomovým bodem, neboť Tesla zveřejní čtvrtletní finanční výsledky a pokud ohlásí zisk, můžou se dít ještě velké věci. Tesla by totiž dosáhla zisku čtyři čtvrtletí po sobě, vůbec poprvé od jejího založení a pootevřely by se jí tak dveře do prestižního indexu S&P. Pokud se tak stane, akcie Tesly by zřejmě vylétly ještě výše. Zda však Tesla ohlásí zisk není úplně jisté.

Nutno říci, že akcie Tesly jsou nesmírně vysoko. Jejich kapitalizace neodpovídá ročním tržbám ani tržbám v horizontu pěti let. Investoři mají od Tesly obrovská očekávání, neboť konkurence na ni zatím příliš netlačí a budoucnost je jednoznačně elektrická. Tradiční automobilky však již investují obrovské sumy do elektromobility, které by se měly v blízké budoucnosti začít projevovat. Zda to však bude na Teslu stačit, se dozvíme až za několik let. 

 

Nahoru