menuMENUHledat

Tesla je podle prestižního žebříčku třetí nejinovativnější společnost na světě

14.12.2015 11:09 | Zdroj: media-publications.bcg.com, zdroj obrázku: www.dailymail.co.uk
Tesla je podle prestižního žebříčku třetí nejinovativnější společnost na světě

V těsném závěsu za společnostmi Apple a Google se letos v každoročním hodnocení Boston Consulting umístila Tesla. Zatímco Apple si své prvenství drží už desátým rokem, pro Teslu je letošní bronzová příčka zatím historicky nejlepší umístění. Firma začala strmě stoupat před několika lety, a to hlavně díky obrovskému úspěchu Tesla Model S.

Toyota má šesté místo, BMW sedmé, Daimler desáté

O tom, jak raketově Tesla šplhá nahoru, svědčí fakt, že ještě před dvěma lety jí v tomto hodnocení patřilo 41. místo. Letos ale dosáhla nejlepšího výsledku ze všech výrobců automobilů. Toyota skončila na šestém místě, BMW na sedmém a Daimler na desátém.

Žebříček se sestavuje na základě výzkumu mezi 1 500 manažeryvedoucími pracovníky předních světových firem ve všemožných odvětvích. Jedním z klíčových aspektů úspěchu dnešních firem je podle Michaela Ringela, spoluautora průzkumu, důraz na vědecký výzkum a vývoj nových technologií. Ty jsou totiž v současné době pro inovace a nové nápady důležitější než kdy jindy.

Efektivní využívání nových technologií je klíčové

Společný rys všech tří firem, které stanuly na pomyslném stupni vítězů, je podle autorů žebříčku snaha využívat nové technologie tak, aby jim nenarůstaly náklady a zároveň aby nabízely svým zákazníkům nové produkty a služby. Úspěšné firmy mají za cíl především efektivní využívání těchto technologií ve vlastní výrobní praxi.

Nahoru