menuMENUHledat

Tesla Model 3 míří do Austrálie a na Nový Zéland. Kdy se dočká Evropa?

14.08.2018 09:41 | Autor: VS | Zdroj: reneweconomy.com.au, teslarati.com
Tesla Model 3 míří do Austrálie a na Nový Zéland. Kdy se dočká Evropa?

Model 3 od automobilky Tesla představuje elektrický sedan menších rozměrů, který si velmi rychle získal zákazníky ve Spojených státech. Nyní se začne ukazovat také v Austrálii a na Novém Zélandu, my v Evropě si však musíme ještě chvilku počkat.


Model 3 do celého světa

Model 3 je pro automobilku Tesla velmi důležitým vozem, od kterého si slibuje příliv značného množství kapitálu pro další projekty. Automobil je v současné době nabízen na trhu ve Spojených státech, kde se mu daří nadmíru dobře a také v Kanadě. Některé kusy bychom však nalezli také v Rusku nebo Číně, ty však nepocházejí ze zdejší oficiální produkce.

Zhruba za půl roku se spustí mezinárodní expanze, kdy se Model 3 začne prodávat ve zbytku světa. A na Novém Zélandu a v Austrálii si novinku budou držitelé rezervací moci pořádně prohlédnout již nyní.

První kusy u protinožců

Novinka je ve výrobě zhruba jeden rok, během kterého se musela vypořádat s celou řadou problémů. Před dvěma měsíci se však podařilo překonat milník 5 tisíc vyrobených kusů za týden a objem výroby nadále roste.

Kulminace Modelů 3 na parkovišti u továrny ve Fremontu a dalších místech jasně naznačuje, že mezinárodní expanze je na spadnutí, a důkazem toho je i první zkušební vůz dovezený do Evropy a nyní i příliv Modelů 3 do Austrálie a na Nový Zéland.

Srdečná pozvánka

Držitelé předobjednávek u protinožců totiž obdrželi e-mail, který obsahuje pozvánku na prohlídku prvních Modelů 3, které dorazily do místních showroomů Tesly:

„Jakožto držitel rezervace Modelu 3 vás a jednu vámi vybranou osobu, zveme na exklusivní první prohlídku Modelu 3.

Během akce budete mít příležitost sedět v Modelu 3 a vychutnat si špičkový interiér spolu s velkou panoramatickou střechou a 15“ dotykovým displejem. Tesla specialisté vám budou vždy k dispozici na zodpovězení vašich dotazů ohledně bezpečnosti, dojezdu a výkonu všech vozidel Tesla.“

Příliš dlouhé čekání

Zda si budou moci Model 3 prohlédnout také běžní návštěvníci showroomů, kteří nemají na automobil rezervaci, není momentálně jasné. Ti, kteří ji mají, si tak stejně budou muset ještě pořádně počkat, protože Model 3 se v Austrálii začne prodávat zhruba za jeden rok. A to je skutečně dlouhá doba, kterou si budou moci krátit maximálně tím, že se přijdou posadit do vystaveného vozu do salónu Tesly.

V Evropě bychom se měli dočkat v první polovině příštího roku, kdy zde začne být nabízen Model 3 s řízením na levé straně a ve stejný čas se začne prodávat také v Asii. Model 3 s pravostranným řízením bude předplatitelům k dispozici zhruba v polovině příštího roku.

Nahoru