menuMENUHledat

Tesla Model X: recenze, 1. část

05.04.2016 07:00 | Autor: BP | Zdroj: teslarati.com

Druhá a třetí řada sedadel Modelu X

Vím, že o sedadlech Modelu X  už se také napsaly tuny textů. Ale utváří celkový dojem z auta, tak se o nich krátce zmíním. Sedadla Modelu X se liší od nové generace sedaček Modelu S, protože jsou z dílny samotné Tesly. Za tu krátkou chvíli, kdy jsem v nich seděl, mi připadaly mnohem pohodlnější a luxusnější než první generace mých sedadel.

Novější sedadla nemají malou kapsu, kterou můžete nalézt v mém Modelu S. Ve starší generaci vozu je jen jeden váček na řidičově sedačce. V novějším Modelu S jsou kapsy na obou předních sedačkách. Používám tu kapsu pořád, převážně k uložení mobilního telefonu. Tento chybějící úložný prostor ale v Modelu X nahrazují boční přihrádky, které jsou velice prostorné.

Opěrka hlavy na předních sedadlech se automaticky snižuje a zvyšuje podle toho, jak v minulosti klesala a stoupala sedačka. Jde o chytrý způsob, jak se vyhnout nutnosti přidání dalšího ovladače. Zároveň je opěrka neustále ve správné výšce z hlediska bezpečnosti.

6místná konfigurace je mnohem lepší než 7místná

Opěrky sedadel jsou z lesklého černého plastu. A ten je celý pokrytý otisky prstů. Doufal jsem, že opěrky budou vyrobené s vychytávkou, jakou měly Founders Signature Edition cars. Bohužel ne.

Moje žena zjistila, že prostřední sedadlo druhé řady je dost nepohodlné. Vypadá to, že se u něj nedá nastavit úhel, a manželka dokonce nedosáhla nohama na zem, což je naprosto nevyhovující.

Já jako řidič jsem zase přes člověka na prostřední sedačce špatně viděl skrz zadní sklo. Tesla má jak 6místnou, tak 7místnou konfiguraci. I přesto, že jsme dopředu věděli, že s prostřední řadou se nedá manipulovat, bylo to v praxi obrovské zklamání.

Kdybychom si nakonec objednali Model X, stoprocentně by šlo o 6místnou konfiguraci. Mezera mezi sedadly prostřední řady je totiž příjemná. Třetí sedadlo naopak představuje problém.

Jaké jsou Falcon Wings dveře? Které maličkosti mě zaujaly? Přečtěte si v dalším díle "Tesla Model X: recenze", který vyjde 12.4.


This article originally appeared at TESLARATI. Follow TESLARATI on Twitter.

Galerie k článku

meet-model-xmodel-x-headrestmodel-x-second-row-seatsmodel-x-p90dmodel-x-rear-seats-6-configmodel-x-funkmode-x-showroom
Nahoru