menuMENUHledat

Tesla Motors startuje program na prodej ojetých vozů

23.10.2014 09:42 | Zdroj: teslamag.de, instagram
Tesla Motors startuje program na prodej ojetých vozů

Tesla Motors by v brzké době mohla získat další příjmy, se kterými již všechny etablované automobilové značky pracují. A totiž příjem z prodeje ojetých vozů. Podle “Automotive News” tento kalifornský výrobce automobilů reálně uvažuje o možnosti již brzy začít prodávat ojeté Modely S.

Překontrolovat, upravit stav a certifikovat

Tiskový mluvčí Tesla Motors, Simon Sproule tyto úvahy potvrdil a mluvil o programu podobném tomu, co nabízí BMW (BMW Premium Selection) a Mercedes-Benz (Mladá hvězda). V těchto projektech je každé auto překontrolováno od pohonné jednotky až po špičku antény a teprve pokud to jeho stav dovolí, je dále prodáváno jako certifikovaný ojetý automobil.

„První Modely S budou právě teď 3 roky staré”, popisuje Sproule. “V této chvíli analyzujeme možnosti prodeje certifikovaných ojetých vozů a jak bychom to nejlépe strukturovali”, popisuje dále. Teprve před pár dny zavedla Tesla i v Německu garanci zpětného odkupu, což se jeví, jako první krok.

Pokud majitelé Modelu S přistoupí na tuto garanci, mohly by první ojeté vozy být k dostání v USA už na začátku roku 2016. Modely S zatím jako ojeté vozy moc ke koupi nejsou, ale pokud se tento prodej osvědčí, mohl by to být zajímavý zdroj příjmů.

Článek pokračuje na další straně.
Nahoru