menuMENUHledat

Tesla nabízí novou pracovní pozici spojenou přímo s vývojem plánovaného Modelu Y

13.03.2018 11:30 | Autor: VS | Zdroj: Teslarati.com, Tesla.com,
Tesla nabízí novou pracovní pozici spojenou přímo s vývojem plánovaného Modelu Y

Automobilka Tesla otevřela první pracovní místo, které přímo souvisí s plánovanou novinkou, kterou by měl být elektrický crossover s názvem Model Y. Jedná se o pozici designového inženýra, který bude zodpovědný za návrh, vývoj a dodávky prototypů jednotlivých komponent pro Model Y.


Nová krev v novém oddělení

Nová pozice, kterou společnost nabízí, představuje vůbec první veřejně nabízenou pracovní pozici, která má spojitost s chystaným Modelem Y. Podle informací, které společnost k popisu práce přidala, by se měla osoba na této pozici stát součástí zcela nového vývojového oddělení. Tesla novou pozici popisuje takto:

„Tato pozice vyžaduje častou komunikaci s týmem automobilových inženýrů a také s designérským oddělením, se kterými budou projednávány prvky interiéru, exteriéru, programování a komplementace dílů. Jedná se pozici strojního designu, kde je důležitější zkušenost s designem výrobku a principy přístupu k inženýrství než rozsáhlé projektové inženýrství a specifické zkušenosti v automobilovém průmyslu.“

Zajímavostí je, že Tesla na tuto pozici upřednostňuje člověka, který má zkušenosti s omezenější výrobou (10-25 tisíc kusů ročně). A jako výhody uvádí znalost relevantních výrobních postupů s recyklovatelnými materiály v rámci udržitelného rozvoje.

Pokud je práce pro Teslu vaším životním snem, nyní máte možnost. Podívejte se na přesný popis nově otevřené pozice u této společnosti:

Práce na Modelu Y se pomalu rozbíhají

Tesla má v plánu zahájit investice do vývoje nového projektu v druhé polovině tohoto roku. Během představování výsledků za poslední kvartál roku 2017 se Musk dotkl i otázky nového modelu. Prohlásil, že se ještě nechce pouštět do oznamování přesného vývojového plánu a data premiéry této novinky, ale pevně věří tomu, že vytvořený časový harmonogram bude plněn přesně a bez problémů, a to i díky znalostem, které má společnost z vývoje Modelu 3.

„Do konce tohoto roku se budeme věnovat některým kapitálovým investicím ve vztahu k Modelu Y. Nechci předbíhat, ale myslím, že máme dobrý plán. Jsem docela nadšený tím, jak návrhy Modelu Y pokračují. Ve skutečnosti máme spoustu zkušeností z vývoje Modelu 3, díky kterým víme, jak máme něco navrhnout tak, aby to šlo jednoduše vyrábět.“

O těchto zkušenostech Musk mluvil především z toho důvodu, že Tesla plánuje elektrický crossover postavit na platformě Modelu 3, což by mělo výrazně usnadnit výrobní proces a zkrátit dobu potřebnou na jeho vývoj. Další zajímavá informace se týká kabeláže Modelu Y. Ta by prý měla být mnohem kratší, než je tomu u Modelů S a X, které se mohou pochlubit zhruba třemi kilometry kabelů, a dokonce i kratší než je tomu u Modelu 3, který má zhruba jeden a půl kilometru kabeláže. Musk řekl, že by Model Y mohl mít kabeláž o celkové délce 150 metrů, což by bylo o 93% méně než u Modelu 3. Tento výrok však bereme s velkou rezervou.

This article appeared at TESLARATI. Follow TESLARATI on Twitter.

Nahoru