menuMENUHledat

Tesla otevírá kanceláře v Korei a Jižní Africe

22.12.2015 09:27 | Autor: BP | Zdroj: teslarati.com
Tesla otevírá kanceláře v Korei a Jižní Africe

Korea Times včera informovali, že společnost Tesla Motors uzavřela dohodu s korejskou vládou a otevře nově svou v kancelář v Gangnamu, jižně od Soulu. Za kancelář budou odpovídat Todd Maron, který je členem generální rady Tesla Motors a Susan Repor, ředitelka Tesla Financial Services.

Korea nabízí velký potenciál

Nová pobočka byla vyhlášena 19. prosince na konferenci v Soulu. JB Straubel, technický ředitel Tesla (CTO), odmítl byť jen spekulovat o možnosti prodeje aut přímo na pobočce.

“Nemůžu uvést žádné jiné podrobnosti o tom, kdy přesně začneme prodávat naše vozy v Korei, ale rozhodně je to trh, na kterém jsme se shodli a vidíme v něm velký potenciál.”

Určité váhání nejspíš pramení z toho, že Tesla velice opatrně zvažuje, kam expandovat se svými obchody.

“Nechceme zničit naši značku tím, že porosteme příliš rychle, aniž bychom měli vybudovanou dostatečnou infrastrukturu, servis a podporu pro naše zákazníky,” uvedl Straubel.

Za pobočkou musí přijít infrastruktura nebo spojení s místními poskytovateli

Nabíjecí infrastruktura, nebo spíš její nedostatek, představuje stěžejní obavu co se týče Korei. Tesla se bude muset zaměřit především na stavbu Superchargerů a jejich správném umístění napříč Koreou nebo se spojit s místními poskytovateli stejně jako to udělala v Číně.

Kim Pil-soo, profesor automobilového inženýrství z Daelim University, uvedl pro Korea Times, že Tesla by mohla být opravdu silný hráč na korejském trhu.

“Tesla má jak prémiové, tak nízkonákladové výrobní linky. Přitom kvalita je jedna z nejvyšších na trhu s elektrickými vozy vůbec. V tu chvíli, kdy se rapidně zvyšuje zájem místních zákazníků o importované vozy, pokud se Tesle podaří rozjet lokální showroomy, odezva místního automobilového trhu nebude malá.”

Kancelář v Jižní Africe se zaměří na Tesla PowerPack

Další zpráva pocházející z minulého pátku uvádí, že Tesla otevírá také kancelář v Jižní Africe během ledna. Vlastně bude mít jen jednoho zaměstnance, Evana Rice, výkonného ředitele GreenCape. GreenCape se zformovalo před dvěma lety, aby rozvinulo trh trvale udržitelné energie ve Wester Cap.

Rice bude fungovat jako Business Development Manager a hodlá kolem sebe postavit malý tým. Většina připravovaných plánů se týká Tesla PowerPack a jeho distribuce.

Zdroj: This article originally appeared at TESLARATI. Follow TESLARATI on Twitter.

Nahoru