menuMENUHledat

Tesla otevřela největší stanici Supercharger na světě

07.09.2016 12:06 | Autor: BP | Zdroj: teslarati.com
Tesla otevřela největší stanici Supercharger na světě

Tesla otevřela s velkou pompou největší stanici Supercharger na světě. Nachází se v Nebbenes v Norsku (asi 65 km od Osla), uživatelé mají k dispozici 20 stojanů Tesla Supercharger! Dále jsou na stejném místě nabíječky CHAdeMO a CCS, které mohou používat majitelé jiných vozů. Především Nissanů a BMW.

Téměř 30 % z prodaných nových aut v Norsku jsou plug-in hybridy

Server HybridCars.com nedávno zveřejnil statistiku týkající se prodejů vozů v Norsku. 28,4 % z prodaných nových aut jsou podle ní plug-in hybridy. Exkluzivní rozsáhlá stanice tak vyjde vstříc mnoha majitelům elektrických a hybridních vozů a jak je vidět, jde o stále aktuálnější potřebu. Norská vláda si podobně jako Nizozemí nebo Indie naplánovala přechod k elektromobilitě, a to do roku 2025.

Supercharger v Norsku (nejen) z ptačí perspektivy

Tesla směle pokračuje v rozšiřování své sítě Superchargerů po celém světě. Nedávno byl Supercharger konečně otevřen také v České republice, majitelé Tesel teď mohou nabíjet z rychlonabíječky u Humpolce. Na největší stanici Supercharger v Norsku se díky serveru teslarati.com můžeme podívat na alespoň videu níže.

This article originally appeared at TESLARATI. Follow TESLARATI on Twitter.

Nahoru