menuMENUHledat

Tesla představila Master Plan 3, který má změnit svět!

02.03.2023 13:48 | Autor: Jarek Bubla
Tesla představila Master Plan 3, který má změnit svět!

Tesla na včerejším dni pro investory představila Master Plan 3, který má změnit svět. Co všechno přinese?


Elon Musk je známý svými extrémně optimistickými sliby, které se většinou naplní, ale až o pár let později. Nyní na dni pro investory představil plán automobilky, který má změnit úplně všechno. 

Vize 2030

Hlavní cíl Tesly je udržitelná energetika a mobilita. Toho chce dosáhnout investicemi ve výši téměř 4 biliony Kč. Dosáhnout cíle chce tak, že bude v roce 2030 vyrábět 20 milionů elektromobilů ročně. To je pro představu více než nyní vyrábí Volkswagen a Toyota dohromady. První nová továrna na výrobu elektromobilů vznikne v Mexiku. Celkově chce Tesla v roce 2030 nabízet 10 různých modelů. Inženýři firmy se nechali slyšet, že elektromobily nové generace budou mít poloviční náklady oproti modelům 3 a Y. To by mohlo znamenat ceny jen lehce nad půl milionu Kč. Kromě výroby elektromobilů plánuje Tesla také výrazné navýšení výroby baterií a obnovitelných zdrojů energie, které jsou základem pro udržitelnou energetiku i mobilitu.

Elon Musk také představil nového robota a investory chtěl potěšit tím, že robotická sekce bude mít v budoucnu mnohem větší hodnotu než ta automobilová. Nicméně investoři z konference příliš nadšeni nebyli a akcie poklesly o téměř 6 %. Ve velkém očekávání bylo totiž představení nového elektromobilu, který bude dostupný pro široké masy lidí. Bohužel výroba tohoto elektromobilu je zatím stále v nedohlednu.

Líbí se vám můj web a rádi byste ho podpořili? Kupte mi kafe, ať mám energii na jeho další rozvoj ☕

Děkuji za podporu!

 

Nahoru