menuMENUHledat

Tesla přišla o jednoho ze svých nejschopnějších zaměstnanců

26.04.2018 09:54 | Autor: VS | Zdroj: Tesla.com, electrek.co
Tesla přišla o jednoho ze svých nejschopnějších zaměstnanců

Stejně jako je tomu u jiných automobilek, i Tesla staví především na schopnostech svých hlavních inženýrů, kteří pracují na neustálém zlepšování schopností výsledných produktů této společnosti. Nyní však Tesla jednoho z těchto schopných lidí ztrácí.


Počítače na kolech

Jak jistě víte, výroba automobilů je dnes velice sofistikovaný proces, který operuje i s tou nejjemnější elektronikou. Čipy, senzory, dotykové obrazovky, tím vším jsou moderní automobily doslova prošpikovány a pro Teslu to platí dvojnásob.

Každá moderní automobilová společnost tak musí ve svých řadách zaměstnávat i schopné počítačové inženýry a vědce specializující se na umělou inteligenci vozů. U Tesly patří mezi nejdůležitější vývojové oddělení to, zabývající se systémem Autopilot. A právě toto oddělení nyní opouští jeden z jeho nejschopnějších členů.

Legendární Keller

Jeho jméno je Jim Keller a ve světě čipové architektury patří mezi legendy. Během své kariéry vystřídal pozice v takových společnostech jako je Apple či AMD, ze kterého přešel právě k Tesle. Navíc sem přivedl hned celý tým dalších čipových architektů.

Keller ve společnosti dohlížel na vývoj infotainmentu, nízkonapěťového hardwaru a převzal vedení nad týmem vědců soustředících se na vývoj systému Autopilot. Výsledkem jejich práce se stal nový AI čip určený pro tento systém.

Nové vedení

Keller přijal nabídku společnosti Intel, kde se bude opět moci zabývat tím, co mu jde nejlépe a to mikroprocesorovým inženýrstvím. Po jeho odchodu převezme vedoucí úlohu v oblasti hardwaru systému Autopilot Pete Bannon, se kterým byl Keller kolega již u Applu, a kterého Tesla přijala do svých řad krátce po nástupu Kellera. Software systému dostane na starosti Andrej Karpathy, který je v současné době ředitelem oddělení AI a Autopilot Vision.

Tesla oznámila, že plánuje zahájit masové investice do vývoje vlastních čipů a chce sestavit tým těch nejschopnějších lidí, kteří společně budou produkovat nejinovativnější řešení. Držme tedy Tesle palce, aby se jí tyto velké plány podařilo naplnit. Bez Kellera to bude mít složitější, ovšem věříme, že tento schopný inženýr položil v Tesle dostatečně silné základy pro další nadějné inženýry, kteří na nich budou moci v poklidu nadále stavět.

Nahoru