menuMENUHledat

Tesla Roadster se podívá do vesmíru

23.12.2017 12:19 | Autor: VS | Zdroj: www.teslarati.com
Tesla Roadster se podívá do vesmíru

Jak to tak vypadá, Tesla Roadster se skutečně dostane na oběžnou dráhu. Elon Musk chce kompaktní roadster naložit na palubu Falconu Heavy. Proč? Důvodů je mnoho. Některé z nich jsou racionální, jiné spíše k pousmání.


Vesmírný roadster

Když začátkem tohoto měsíce generální ředitel Tesly Elon Musk oznámil, že raketa Falcon Heavy ponese na své palubě jeho osobní Tesla Roadster třešňové barvy, všichni byli přesvědčeni že se jedná pouze o další žert. Ovšem jak se nyní ukazuje, otec projektu SpaceX to myslel smrtelně vážně, a celá věc se již realizuje.

Dokazují to snímky, které zachycují třešňově červený roadster 1.0 umístěný v prostoru, který skutečně vypadá jako útroby rakety Falcon Heavy. Zatímco autentičnost těchto snímků nebyla potvrzena, ze způsobu umístění vozu uvnitř rakety se dá předpokládat, že by snímky mohyl být skutečně pravé. Automobil je k raketě připevněn pomocí podstavce, který jej naklání tak, aby roadster rovnoměrně optimalizovat rozložení váhy uvnitř rakety. Navíc je patrné, že automobil raketu napájí ze svých bateriových článků.

Mise na Mars

O startu rakety příliš nových informací nemáme. Musk nicméně uvedl, že by rád vypustil tuto nejsilnější raketu Spojených států někdy během ledna příštího roku. S blížícím se datem startu však bude informací o misi určitě přibývat. Prozatím víme, že se jedná o raketu, která bude letět směr Mars, jak dlouho a za jakým účelem se však bude ještě upřesněno.

Bowie a mimozemšťané

Pojďme se však vrátit k nebohému Roadsteru, který momentálně čeká kdesi uvnitř rakety a říká si, co s ním asi bude. Mnoho lidí začalo spekulovat, jaký osud vozítko vlastně čeká. Někteří tvrdí, že Musk chce udržet automobil na podstavci až do chvíle, kdy se od Falconu Heavy oddělí jeho podpůrná část spolu s automobilem, která bude následně plavat otevřeným vesmírem kdesi poblíž Marsu. Jen si představte tu scénu, kdy Musk v županu pozoruje hvězdným teleskopem vlastní červený roadster a přitom má svůj šibalský úsměv na tváři.

Musk poskytl další zajímavé informace o tom, jak je vozidlo na start připravováno. Ke komentářům, které se objevily u jeho prvního prohlášení o nalodění vozu na raketu Falcon Heavy, se Musk zmínil, že ve voze bude hrát deska od Davida Bowieho Space Oddity, a dále zde najdeme kopii Stopařova průvodce po galaxii od Adamse, ručník a nápis “Nepanikař“.

Vtipálek Musk

Vůbec nejvtipnější je ovšem reakce Muska na otázku, proč vlastně posílá jako zátěž rakety Roadster? Jaký je důvod? Musk na to odpověděl, že zkrátka miluje celou myšlenku automobilu, který se jen tak plaví nekonečným vesmírem, a představu, že by byl v budoucnosti objeven mimozemskou rasou.

I love the thought of a car drifting apparently endlessly through space and perhaps being discovered by an alien race millions of years in the future

— Elon Musk (@elonmusk) 2. prosince 2017

Musk dále dodává, že se samozřejmě jedná o žert, ovšem co jsme se za tu dobu od Muska naučili je, že pokud něco oznamuje s žertem, existuje zde velká šance, že se vlastně o vtip vůbec nejedná. Až tedy budete někdy pozorovat hvězdy se svými dětmi a najednou se vám v zorném poli dalekohledu objeví červený objekt, nemusíte panikařit. Bude to jen Tesla Roadster, která se v poklidu, za zvuku nahrávek Davida Bowieho, plaví vesmírem a možná bude v budoucnu představovat první navázání kontaktu s mimozemskou rasou. Žijeme v neuvěřitelné době.

This article appeared at TESLARATI. Follow TESLARATI on Twitter.

Galerie k článku

roadster-and-falcon-heavy-elon-musk-1-1022x1024roadster-and-falcon-heavy-elon-musk-2-e1513972707360-1024x789roadster-and-falcon-heavy-elon-musk-3-1024x1022roadster-and-falcon-heavy-elon-musk-4-1022x1024roadster-and-falcon-heavy-elon-musk-5-1022x1024roadster-and-falcon-heavy-elon-musk-6-1022x1024roadster-and-falcon-heavy-elon-musk-7-1024x1022
Nahoru