menuMENUHledat

Tesla se blíží k 1000. Superchargeru

19.07.2017 07:13 | Autor: BP | Zdroj: teslarati.com
Tesla se blíží k 1000. Superchargeru

Stihne Tesla vystavět první tisícovku Superchargerů dřív, než zákazníci začnou dostávat svůj Model 3?


Projet elektromobilem USA křížem krážem už není podle Muska problém

Tesla míří se svými plány vysoko. Mezi jeden z Muskových slibů patří, že řidiči nebudou muset na nabíjení nikdy čekat. A to se také snaží splnit. Momentálně je po celém světě vystavěno přes 900 funkčních super rychlých dobíjecích stanic a dalších 70 je ve výstavbě, případně těsně před otevřením. Zanedlouho tedy Tesla pravděpodobně překročí milník prvního tisíce a bude moci pokračovat dále.

Musk na Twitteru nedávno zveřejnil, že USA je díky Superchargerům momentálně možné projet bez problémů křížem krážem (prozatím s výjimkou Aljašky). Stejně tak je dle jeho slov pokryta většina Evropy, Japonska i Číny. A co se týče další výstavby, dokonce i ČR je v pořadí! :)

Do konce roku dvojnásob Superchargerů

Čile se rozrůstá i sekundární síť dobíjecích stanic, ke které náleží stojany v hotelích, nákupních centrech a jiných frekventovaných trasách. Ty sice nenabíjí elektromobil takovou rychlostí jako Superchargery, za to často vyplňují mezery, kde rychlé stanice chybí.

První tisícovkou Tesla ale ani v nejmenším nekončí. Do konce roku by chtěla zdvojnásobit počet Superchargerů a i nadále pokračovat ve výstavbě sekundární sítě tak, aby uspokojila poptávku, která zajisté vznikne, až prvním majitelům přistane v garáži očekávaný Tesla Model 3.

This article appeared at TESLARATI. Follow TESLARATI on Twitter.

Nahoru