menuMENUHledat

Tesla v praxi XXVIII: Nový rekord pokořen, od pobřeží k pobřeží!

20.07.2017 07:00 | Autor: BP | Zdroj: teslarati.com
Tesla v praxi XXVIII: Nový rekord pokořen, od pobřeží k pobřeží!

Dva chlapíci v USA se rozhodli, že vezmou Model S 85D na výlet. Ale ne jen tak z nějakého důvodu. Chtěli upozornit na nebezpečí obchodování s lidmi a mediální rezervovanost k tomuto tématu. Z pobřeží na pobřeží chtěli dojet za méně než 55 hodin. Zvládli to?


Rekordní jízda za dobrou věc

1. července v 11:30 vyrazili Jordan Hart a Bradly D’Souzaz Redondo Beach v Kalifornii. A zamířili na východ. Jejich cíl byl jasný: New York! Za 51 hodin a 47 minut se jim povedlo zlomit rekord: nejrychlejší transkontinentální jízda v elektrickém vozidle. Předchozí příčku držel Alex Roy (novinář pro The Drive) s přáteli, kteří stejnou cestu urazili za 55 hodin.

Mapování trasy v reálném časy, tweety, fotky

Noví rekordmani dojeli navíc ve slabší Tesle, zatímco Roy měl k dispozici novější Model S s 90 kWh baterií, Hart a D’Souzaz jeli s Tesla Model S 85D. Celou cestu zaznamenávala aplikace Geo Tracker, nechyběly ani tweety a údaje o dobíjení sdílené v reálném čase. Na Instagramu je k vidění také foto z každé zastávky.

Duo vysvětluje, že mediální pozornost na sebe strhli především kvůli tomu, aby upozornili na problém obchodování s lidmi, který dle jejich slov je často médii podceňován.

Video sledujte níže!

This article appeared at TESLARATI. Follow TESLARATI on Twitter.

Nahoru