menuMENUHledat

Tesla v praxi I: Autonehoda s Modelem S

03.02.2015 11:00 | Autor: BP | Zdroj: teslamotors.com
Tesla v praxi I: Autonehoda s Modelem S

Tuhle autonehodu používám jako varovný ukazováček pro svoje teenagery – nezáleží na tom, jak dobře řídíš nebo jak zodpovědný jsi. Nehoda si tě může najít vždycky. Tak jako mě. A proto je štěstí, když řídíš nejbezpečnější auto na světě.

Blížící se reflektory a burácení motoru

Rozhodl jsem se podělit o to, jak se můj ModeI S dostal do pořádné šlamastyky při autonehodě. Řídil jsem elektromobil Tesla Model S 60 kWh teprve tři měsíce. Nadšení mě neopouštělo.

Rodinný výlet z San Francisca do Las Vegas jsme podnikli během letních prázdnin. Ani jednou jsme nezažili strach z případného vybití baterií nebo nedostatku energie, za celý výlet jsme zaplatili asi 3 dolary u dobíjecích stanic a o nekonečném prostoru pro zavazadla nemluvě.

Nutno přiznat jednu věc – když došlo k nehodě, byl jsem velice unavený. Moje žena a já, stejně jako jeden další pár, jsme se vraceli domů v pátek večer – manželka měla narozeniny.

Projížděli jsme zrovna křižovatkou v tiché, neosvětlené rezidenční čtvrti, když jsem náhle bez varování koutkem oka zahlédl rychle se blížící reflektory a zaslechl burácení motoru. Sotva jsem měl čas zaklít, než do nás auto narazilo a můj airbag vystřelil.

„Co se stalo?“

Článek pokračuje na další straně.

Galerie k článku

vernon-h-07vernon-h-06vernon-h-05vernon-h-04vernon-h-02vernon-h-01vernon-h-03
Nahoru