menuMENUHledat

Tesla v praxi III: 5 užitečných tipů při jízdě velkoměstem

24.02.2015 21:43 | Autor: BP | Zdroj: teslarati.com, zdroj obrázků: motortrend.com

Pozor na zrcátka a záludné označení veřejných dobíječek

Moje druhá zkušenost s Modelem S ve velkém městě proběhla ku příležitosti konference v Boston Seaport Hotel. Musel jsem tam zůstat přes noc, takže jsem si udělal vlastní průzkum v oblasti nabíjecích stání a našel jsem pět lokací standartu J1772. Ukázalo se, že pouze tři z nich byly instalovány k parkovacím místům.

Ta byla neuvěřitelně úzká, naštěstí jsem měl dost velkou časovou rezervu a nikde nebyla žádná další auta. Takže jsem zaparkoval svůj Model S pěkně podle pravítka. Nemohl jsem si pomoct, ale pořád mi vrtalo hlavou, proč je tam pět dobíjecích spotů, ale jen tři z nich mají svá parkovací stání? Dobíjecí systém tvrdil, že jsou k dispozici dva spoty na každém místě. A opravdu na každém z nich byla zásuvka. Ale jen jedna!

Po důkladné inspekci jsem našel zásuvku s označením “Nabíjení 2”. Bohužel jsem neměl žádný adaptér, který by do ní pasoval. Později jsem si uvědomil, že to byl pouze držák. Čmuchal jsem kolem a zkoušel to se svíjí Nabíjecí kartou a puf! Tajné dveře se otevřely a standardní nabíječka byla na světě.

Takže, co jsem se naučil s Modelem S při jízdě Bostonem?

Článek pokračuje na další straně.
Nahoru