menuMENUHledat

Tesla v praxi X: Proč Tesla? Protože teď mě konečně baví řídit

20.10.2015 11:37 | Autor: BP | Zdroj: teslamotors.com
Tesla v praxi X: Proč Tesla? Protože teď mě konečně baví řídit

Vždy jsem se na lidi, kteří prohlašovali, jak milují svoje auto, díval trochu s despektem. Auto – myslel jsem si – může být líbivá, užitečná věc, roztomilá asi tak jako myčka na nádobí. Dobré auto definuji jako prostředek, který mě bezpečně převeze z bodu A do bodu B.

Malé auto, malá mysl

Rodiče mě vychovali na rozumných vozidlech. Černý Studebaker. Tyrkysový Plymouth. Ford Ranchwagon s lehkým dotekem romantiky.

Nejlepší přítel mojí matky, který byl velice bohatý, měl malé luxusní MG, které můj otec posoudil slovy: „Malé auto. Malá mysl.“

Takže když jsem přišel do let, kdy bylo vhodné koupit si vůz, pořizoval jsem si praktická auta. Minibusy. Minivany. Nafouklé SUV. Můj osvědčený rádce při koupi aut zněl: „Jaké auto má dost místa a požaduje nejméně servisu podle Consumer Reports?“

Model S – chytře a prakticky

Minulý rok si můj kolega Mac koupil Teslu. Básnil o geniálním designu a naprosté funkčnosti. Ta modernost mě zaujala. Takže jedno odpoledne, kdy mi vybylo 45 minut, jsem se zajel podívat do showroomu Tesla, abych si prohlédl Model S. Vypadal přesně tak, jak jsem předpokládal – chytře a prakticky. Objednal jsem si zkušební jízdu.

Článek pokračuje na další straně.
Nahoru