menuMENUHledat

Tesla v praxi XIV: Autopilot z pobřeží na pobřeží

22.01.2016 07:00 | Autor: BP | Zdroj: teslamotors.com
Tesla v praxi XIV: Autopilot z pobřeží na pobřeží

Já a moje žena jsme dostali pozvání na říjnovou svatbu na Floridě. Ale měla se uskutečnit jeden víkend před naším dlouho plánovaným návratem do Ohia. Což náš výlet z Jižní Kalifornie trochu zkomplikovalo. Ideální příležitost udělat si dlouhý road-trip s naším Modelem S a prověřit samotný vůz i síť dobíjecích stanic.

Plán zahrnoval téměř 13 tisíc kilometrů

Najednou celý výlet získal jasné obrysy dovolené, takže jsme naplánovali měsíc na cestě. Navíc padlo rozhodnutí většinu našeho dobrodružství (kolem 13 tisíc kilometrů) absolvovat za pomoci Autopilota.

Jak jsme začali plánovat, vyplynulo několik zajímavých faktů. Některé dobíjecí stanice nebyly ještě hotové, ale Tesla rozšiřuje svou síť Superchargerů tak rychle, že jsme věděli, že s nimi můžeme počítat. Plán byl hotový: vyrazíme 25. září z domova (Yorba Linda, Kalifornie) a zamíříme na východní pobřeží.

Superchargery a dobíjení z 120 V nabíječek

Na cestě jsme využívali pouze Superchargery a 120 V nabíječky našich přátel. Táhli jsme asi 300 liber zavazadel, golfové hole, dárky a spoustu dalších krámů, nebyl ale problém všechno nacpat do zadního a předního kufru.

Model S a dlouhá cesta nás naučili pár nových věcí:

Článek pokračuje na další straně.
Nahoru