menuMENUHledat

Tesla v praxi XVI: Proč raději elektromobil než auto s klasickým pohonem?

29.02.2016 21:19 | Autor: BP | Zdroj: teslamotors.com

Všechno, o čem jsem psal, je zabaleno v tom nejdynamičtějším autě, které bylo kdy vyrobeno. Jednoduché tvary, promyšlené detaily a veškerý komfort, který je možný.

Ve všech aspektech je design odvozen z výkonu a výkon je zesílen designem. Obě složky jsou integrované, spojené, účelné a nádherné.

Vlastnit Model S je sám o sobě skvělý zážitek

Začíná to s prodejem. Tesla prodává vozy přímo zákazníkům, žádní dealeři nejsou ve hře. Jednoduchá cesta a informovanost umožňuje zákazníkům přeskočit veškerý skepticismus ohledně elektrických aut (případně získat veškeré detaily narovinu). Jakmile si jednou koupíte elektromobil Tesla, pravidelně se vylepšuje. Cože? Ano, jednou za pár měsíců společnost spustí nový update, která se automaticky natáhne do vašeho vozu. A tím máte zaručený stále nejnovější model.

Nový firmware zahrnuje různé drobné, téměř kosmetické změny nebo vylepšení jízdních vlastností. Ale čas od času přijde opravdu znatelný upgrade. Tak jako tomu bylo v případě Autopilota, se kterým přišly i vylepšení senzorů a čidel. A samozřejmě funkce Summon, díky které Tesla sama zaparkuje i do garáže.

Další věc, která se mi na Tesle líbí, jsou nadšení majitelé všude kolem. Slyšel jsem desítky historek u stanice Superchargerů, po hotelích nebo podzemních parkovištích, všude, kde se majitelé Tesel nachomýtnou k sobě, si mají co říct.

Tesla Model S je nejlepší auto, které jsem viděl. Mohl by ho překonat už jen Model X a přicházející Model 3. Tak jako tak mi v hlavě stále běží věta: „Všechno elektrické a všechno v jednom.“

Myslím, že táta by byl šťastný.

Nahoru