menuMENUHledat

Tesla v praxi XXII: Jak jsem se projela v Tesla Model S

21.07.2016 07:00 | Autor: Jane N.

Ano, je to bezpečné auto

Zadní kufr je překvapivě prostorný. Objem zavazadlového prostoru v zadní části vozu je 745 litrů. Lze pořídit variantu s dětskými sedačkami umístěnými právě v tomto prostoru, tuším, že se jedná o sedačky do váhy 36 kg. Pan František nám vypráví o známých, kteří tuto variantu zvolili a vozí vzadu dvě děti. Při tom pověstném zrychlení specifickém pro tento elektromobil prý dětem vzadu krásně vlají ručičky, čemuž jsem se srdečně zasmála. Ta sedátka jsou umístěná proti směru jízdy. Robustní dveře a rámy, ano, je to bezpečné auto.

Interiér Vás donutí vnímat krásný design. Vše navazující a ladné. Ladné křivky, dokonalé a logické. František, coby uživatel zvolil variantu s béžovými potahy sedadel a je prý spokojen. Konkrétně na jeho voze je znát, že je denně a plně využíván. Také svezl velikou spoustu lidí. Říká:

„Je to praktické auto. Celá rodina jej používá."

Logo Tesly podtrhuje celkový design

Líbí se mi sedačky, přední. Zadní sedadla testují moje dvě malé holčičky, kterým se podařilo nastoupit a pohodlně se usadit. Moc se jim to líbí. Starší holčičce neunikne panoramatická střecha.

„Mami, koukej, je vidět sluníčko!“

Lze pořídit variantu s, nebo bez průhledné střechy.

Zabývala jsem se kdysi designem a líbí se mi logo Tesly, které tak půvabně podtrhuje volant vozu. Chybí přihrádky na vnitřní straně dveří, což se však uživateli zdá být nesmírně praktické, neboť díky chybějícímu středovému tunelu jsou přihrádky umístěny do středu mezi cestující. Pokud přihrádku chcete zakrýt, lze to vyřešit přizpůsobivou loketní opěrkou.

Ohromný displej, který je na výšku

Systém vozu naběhne jakmile odemknete vůz, vše je připraveno. Nejsložitější je prý zapnout bezpečnostní pás. Chcete-li se rozjet (bez klíčku, jež byste vkládali do zapalování:-)), stisknete brzdový pedál, zařadíte páčkou (řadící) pod pravou stranou volantu na stupeň D, je zde řešen jen pohyb vpřed a vzad, pustíte pedál brzdy a sešlápnete plynový pedál a jedete. Zaujal mne ohromný displej, úhlopříčka 17", krásně logicky na výšku. Velmi hmatatelný, mám- li hovořit laicky:-)

Za reportáž děkujeme fanynce Jane N.!

Nahoru