menuMENUHledat

Tesla vydala firmware 7.1: díky "Summon" funkci se auto samo zaparkuje do garáže

14.01.2016 07:00 | Autor: BP | Zdroj: teslarati.com
Tesla vydala firmware 7.1: díky "Summon" funkci se auto samo zaparkuje do garáže

Tesla vyrazila s aktualizací firmwaru na 7.1. Přesně, jak Elon Musk sliboval, autopilot postupuje dál a dál. Tesla teď umí dokonce sama zaparkovat do garáže, aniž byste seděli v autě

"Summon" funkce vám sama zaparkuje do garáže. A zavře za sebou dveře!

Firmware 7.1. má novou funkci. Všude je k nalezení pod názvem “Summon”, což můžeme přeložit jako “přivolat”. Zatím je ve vozech Tesla nastavena v betaverzi, je tedy nutné jej manuálně zapnout. A co umí?

Všechny Modely X a Modely S s novou “Summon” funkcí zaparkují do garáže absolutně bez pomoci řidiče. Elektromobil si sám otevře dveře od garáže, pěkně se zaparkuje a dveře po sobě zase zavře. Ideál.

Mezi další upgradované funkce patří například zlepšení HomeLink, který teď umí otevřít a zavřít dveře od garáže na různou vzdálenost od domu, kontrola dostupnosti Superchargerů v reálném čase, automatické nastavení jasu středového dotykového panelu a samozřejmě “Summon” funkce.

Jak funguje v reálu? Podívejte se na video.

Automatické parkování kolmo i podélně, v garáži pozor na kola

Tesla také vylepšila bezpečnostní omezení pro Autopilota. Ani automatické parkování nezůstalo pozadu. Auto umí nově zaparkovat i kolmo, ne jen podélně. Pokud dostane instrukci zaparkovat do garáže, společnost Tesla varuje, že auto nemusí detekovat úzké objekty vyskytující se v okolí (jako kola nebo kajak opřený o zeď garáže). Stejně tak může vůz přehlédnout malé objekty před čelním sklem (třeba skateboard). Takže se ujistěte, že je vaše garáž “Tesla-odolná”, než do ní zaparkujete.

This article originally appeared at TESLARATI. Follow TESLARATI on Twitter.

 

Nahoru