menuMENUHledat

Tesla za lidovou cenu už za pár dní? Specifikace vozu vás ohromí

24.02.2023 14:27 | Autor: Jarek Bubla | Zdroj: Electrek.com
Tesla za lidovou cenu už za pár dní? Specifikace vozu vás ohromí

Tesla za pár dní uvede zajímavé novinky na svém dni pro investory. Spekuluje se, že jednou z novinek by mohlo být představení nového modelu za lidovou cenu.


Tesla nedávno výrazně snížila ceny svých Modelů 3 a Y. Stále se však nejlevnější verze nedostala pod milion korun. To by mohl změnit příchod nového Modelu 2, který by byl určen pro široké masy s cenovkou okolo 600 tisíc Kč. Elon Musk o levném modelu mluvil již v roce 2020. Vzhledem k obrovské poptávce po Modelech 3 a Y ale vývoj tohoto vozu odsunul na neurčito. Nyní se spekuluje, že představení lacinějšího modelu by mohlo přijít již 1. března na tzv. dni pro investory.

Specifikace vozu by mohla být bezkonkurenční

Očekává se, že Model 2 bude hatchback s LFP baterií o využitelné kapacitě do 50 kWh. Vzhledem k velikosti vozu a vysoké efektivitě Tesel lze očekávat reálný dojezd až 350 km. Zrychlení 0-100 km/h by se mohlo pohybovat pod 6 vteřin, což je zcela srovnatelné s vozy vyšší třídy, jejichž ceny se pohybují vysoko nad milionem korun. V USA by se cena měla pohybovat okolo 30 tisíc dolarů, u nás bychom se zřejmě dočkali ceny nad 700 tisíc Kč. Tesla chce tímto vozem cílit především na evropský trh a vůz by znamenal obrovské potíže pro evropské automobilky, které zatím nepředstavily konkurenceschopný elektromobil s cenovkou do 800 tisíc Kč. I když o takovém modelu již delší dobu mluví Volkswagen, jediným "levným" hatchbackem na evropském trhu je zřejmě Renault ZOE s 52 kWh baterií, který by však jen horkotěžko mohl konkurovat mnohem výkonnějšímu a efektivnějšímu elektromobilu od Tesly

Líbí se vám tento projekt a rádi byste ho podpořili? Kupte nám kafe, ať máme energii na jeho další rozvoj ☕

Děkujeme za podporu!

 

Nahoru