menuMENUHledat

Tesla začne nabízet více dostupnějších vozů. Prozatím jde však jen o ojetiny

26.11.2018 08:46 | Autor: VS | Zdroj: cnbc.com, tesla.com
Tesla začne nabízet více dostupnějších vozů. Prozatím jde však jen o ojetiny

Elektromobily značky Tesla jsou stále populárnější, což znamená, že se objevuje větší množství jejich ojetin. Na jejich prodeji se chce nyní podílet i sama automobilka skrze aukční společnosti.


Více dostupných ojetin

Koupit si nový automobil od Tesly je bohužel zatím výsadou pro movitější řidiče. Ovšem stejně jako u jiných vozů, i u Tesly platí, že její ojeté exempláře se dají pořídit za nižší cenu, a tak jsou dostupnější pro větší množství zájemců.

Kromě prodeje jednotlivých ojetých kusů skrze prodejní servery a vlastní webové stránky, nyní automobilka spojila své síly s aukčními síněmi Manheim a Adresa KAR, aby skrze ně prodávala větší množství svých ojetých vozů velkoobchodníkům. CNBC píše:

„Tesla se snaží řídit rostoucí obchod s ojetými automobily a spoléhá na externí firmy, včetně Manheim a Adresa KAR. Tyto podniky pomáhají Tesle s přesunem vozů a řízením celého prodejního procesu ojetých elektromobilů, které si prošly inspekcí a kompletní renovací.“

Návrat zapůjčených vozů

Tesle se momentálně vrací velké množství ojetých vozů, jejichž majitelům končí tříletá smlouva o pronájmu automobilu. To je důvod, proč Tesla oznámila, že příjmy z obchodování s ojetými vozy budou v příštím období výrazně narůstat.

Tesla tyto vozy nechává důkladně prověřit, provede nezbytné renovace a následně jej vloží zpět do svého inventáře, kde jej nabízí k dalšímu pronájmu. Ovšem nyní by se chtěla více soustředit na prodej těchto ojetých vozů.

Nákup ojeté Tesly přímo od výrobce

Není to poprvé, co se Tesla zapojuje do prodeje svých ojetin skrze třetí strany. Již minulý rok vytvořila na stránkách prodejních serverů autotrader.com a cars.com svou vlastní sekci s ojetými vozy po kompletní renovaci. Ty nabízí také na svých oficiálních stránkách, kde je návštěvník automaticky přesměrován na nejbližší dostupné nabídky.

Na začátku tohoto roku navíc začala Tesla nabízet i ojeté vozy, které si renovací neprošly. V jejich popisku se pak vždy uvádí tato poznámka:

„ Tento automobil absolvoval sedmdesáti bodovou mechanickou inspekci a bude před dodávkou vyčištěn. Pokud byste chtěli dodatečné práce, na které se nevztahuje záruka, můžeme vám po dodání sjednat servis s dodatečnými náklady.“

Kupující tak má garantováno, že automobil je stále v dobré kondici, technicky způsobilý a splňující standardy záruky, ale již se na něm mohou objevovat kosmetické vady.

Zákazníci si tento systém vesměs pochvalují a kvitují, že se jedná o způsob, jak si koupit vysněný vůz za mnohem přijatelnější cenu, než za kterou se prodává po opuštění výrobní linky. Ovšem objevují se i případy, kdy Tesla neposkytla dostatečné množství fotografií ojetiny, což je při kupování jakéhokoliv ojetého automobilu poměrně problematické.

Pokud tedy máte zájem o ojetou Teslu s prověřenou kvalitou, rozhodně se podívejte na aktuální nabídku automobilky.

Nahoru