menuMENUHledat

Tesla zveřejnila nečekaný profit z posledního kvartálu a nové informace o Modelu Y

25.10.2018 10:55 | Autor: VS | Zdroj: tesla.com
Tesla zveřejnila nečekaný profit z posledního kvartálu a nové informace o Modelu Y

Model Y je dalším chystaným modelem z dílny automobilky Tesla. Nad vozem, který ještě neměl ani svou premiéru, se momentálně vznáší celá řada otazníků. Díky Elonu Muskovi si však můžeme jeden odškrtnout. Automobil by se skutečně měla začít vyrábět v roce 2020.


Tesle se daří a chce toho využít

Jak od nás již víte, minulý kvartál byl pro automobilu Tesla velmi podařený. Společnost nyní zveřejnila své hospodářské výsledky za toto období, které jsou pro mnohé překvapením. Podařilo se jí dosáhnout výnosů ve výši 6,8 miliardy dolarů, což je její nejlepší výsledek v celé její historii a jak to tak vypadá, Tesla se teprve rozjíždí. Na kompletně celou zprávu o hospodaření společnosti za třetí kvartál roku 2018 se můžete podívat zde.

Během konference, při které byla představována veškerá čísla spojená s hospodařením společnosti, došlo i na téma Modelu Y. Během hovorů o této novince Elon Musk potvrdil, že společnost schválila prototyp modelu, který je určen pro výrobu v roce 2020.

Vypadá to tedy, že automobilka skutečně začala pomalu přesouvat svou pozornost z Modelu 3 a řešení potíží s jeho výrobou, k novému vozu, který by měl mít svou oficiální premiéru v březnu příštího roku.

Prototyp vs. sériový vůz

Když společnost Tesla odhalovala v březnu roku 2016 Model 3, jednalo se ještě o raný prototyp, který byl ještě několikrát pozměněn, než vůz vstoupil do sériové výroby. Můžeme tak počítat s tím, že odsouhlasený prototyp nám o skutečné podobě sériového Modelu Y napoví mnoho, ovšem stále se nebude jednat o automobil, který bude stát v roce 2020 u prvních zákazníků v garáži.

Made in China

Další novinkou týkající se Modelu Y je potvrzení toho, že vůz bude skutečně vyráběn v šanghajské Gigafactory. Ovšem vozy vyprodukované v Číně budou určeny výhradně pro čínský trh, a tak je prozatím velkou neznámou, kde bude probíhat výroba vozů určených pro trh Spojených států a Evropy.

Dříve se spekulovalo o vybudování zcela nové továrny na území Spojených států. Avšak vzhledem k tomu, že automobilka chystá začít vyrábět novinku za méně než půldruhého roku, tyto spekulace pomalu berou za své. Nejpravděpodobnější je tedy další expanze továrny ve Fremontu a využívání jejích současných linek, na kterých se bude montovat Model 3, ale také Model Y.

Nahoru