menuMENUHledat

Unikátní letecké záběry továrny ve Freemontu

13.04.2018 08:14 | Autor: VS | Zdroj: Teslarati.com, electrek.co, youtube.com
Unikátní letecké záběry továrny ve Freemontu

Továrna ve Freemontu představuje pro společnost Tesla hlavní středobod její výroby. Komplex se neustále rozrůstá do obřích rozměrů, čemuž přispěla i produkce Modelu 3. Pojďte se s námi podívat na nové letecké záběry komplexu, kde taví Tesla své vize na realitu.


Výrobní městečko

Nově získané letecké záběry prozrazují, že díky rozvoji továrny, který Tesla uskutečnila kvůli výrobě Modelu 3, se celý komplex téměř zdvojnásobil. Přibylo hned několik nových budov a hal a celkově začíná komplex připomínat malé městečko.

Největší budovou celého komplexu je obrovský, plně automatizovaný, sklad s vyhledávacím systémem, který byl k vidění již na videu z posledního přeletu z prosince minulého roku. Na nejnovějších záběrech je však vidět, že druhá podobná budova vyrostla i na druhé straně továrny. Lze ji vidět hned na začátku videa z dronu a pak ještě jednou v čase videa 2:18.

Investice plodící ovoce

Továrna působí skutečně grandiózně a o to víc, domyslíte-li si, že Tesla koupila komplex od Toyoty v roce 2010 za cenu 42 milionu dolarů a v současné době je celková hodnota komplexu odhadována na 8 miliard dolarů. Tak významně Tesla do této továrny zainvestovala.

Výrobní kapacita továrny je v současné době odhadována na zhruba 200 tisíc kusů automobilů ročně. Elon Musk je však pevně přesvědčen, že by továrna byla schopna vyprodukovat i 600 tisíc kusů za jeden rok, tedy trojnásobně více. V minulosti se dokonce zmiňoval o jednom milionu kusů, ovšem ihned dodal, že to nemusí být zas tak dobrý nápad a že automobilka bude zvažovat i další možnosti. Včera však Tesla potvrdila, že výroba Modelu Y bude skutečně probíhat ve Fremontu a tak se továrna bude ještě více rozrůstat.

Nové oblasti

Tesla již dříve přenesla některé z výrobních procesů do jiných lokací. Příkladem může být Gigafactory 1, která v Nevadě nabízí útočiště pro výrobu baterií do elektromobilů, Powerwallů, Powerpacků a také pohonných jednotek pro Model 3.

Tesla se v současné době poohlíží i po dalších lokacích pro svou výrobu. Velký zájem jeví například o pozemky v Oaklandu. S jakým přesným účelem využití není prozatím známo.

Nahoru