menuMENUHledat

Vychytávky Tesla I: Skrytý Performance Mode nabízí překvapení pro majitele Tesla Model X

02.01.2017 08:40 | Autor: BP | Zdroj: teslarati.com
Vychytávky Tesla I: Skrytý Performance Mode nabízí překvapení pro majitele Tesla Model X

Vývojáři Tesly jsou známí tím, že do softwaru rádi ukrývají nejrůznější překvapení. Rozhodli jsme se v redakci, že podobné vtípky zkusíme zmapovat a ukrytá “velikonoční vajíčka” pro vás najdeme. Jako první přichází na řadu Performance mode. Co se skrývá pod písmenem T na ovládacím displeji?

Je možné sedět současně v Tesla Model X P90D a 70?

Když podržíte dostatečně dlouho písmeno “T” nacházející se v horní části uprostřed obrazovky, objeví se malé okno s hláškou: zadejte přístupový kód. Vepište slovo “performance” a objeví se performance mode a stránka “About Your Tesla”.

A tam najednou máte nově možnost si vybrat, jaký bude váš model Tesly. Jinými slovy, P90D může být přehozen na 90D nebo dokonce na 70. Ale opravdu to funguje nebo jde jen o neškodný vtípek? Samozřejmě jsme se to rozhodli otestovat.

Jako první jsme degradovali náš P90D s Ludicrous na Model X 70. Ačkoliv Tesla nikdy prakticky tento model nevyráběla, a to ani ve verzi s dual motorem (protože ten byl rovnou vylepšen na 75D), pořád si ještě pamatuji ten pocit, když se nový Model S 70D poprvé rozjel z nuly na stovku. Tento zážitek jsem použil jako základ našeho testu.

Vývojáři si prostě rádi střílí

Když jsme performance mode nastavili na “70” a sešlápli pedál na podlahu, Ludicrous Mode nás vystřelil jako z rakety. I s nízkým stavem nabití baterie, která ukazovala zbývajících 80 mil dojezdu, se výkon ani trochu nezměnil.

Nakonec jsme došli k závěru, že odhalené překvapení je vážně jen nástrojem k pobavení, podobně jako přeměna Modelu S na fáro Jamese Bonda. Ale o tom zase až příště.

This article appeared at TESLARATI. Follow TESLARATI on Twitter.

Nahoru