menuMENUHledat

Zabrání autonomní technologie tomu, aby Vám ukradli auto?

26.10.2016 07:42 | Autor: BP | Zdroj: teslarati.com
Zabrání autonomní technologie tomu, aby Vám ukradli auto?

Autonomní řízení má pro mnohé spoustu výhod. Bylo navrženo jako bezpečný, pohodlný způsob přepravy. Jeho odpůrci mají samozřejmě také co říct. Ať už ke stále chybějící legislativě, nebo poruše, která se může týkat každého stroje. Kam až můžou zajít funkce robotických vozů? Ochrání například auto před zlodějem?

Mohla by Tesla natočit zloděje?

Autonomní dopravní prostředky přináší na světlo další téma k diskuzi. Někteří uživatelé upozorňují na to, že je auto prošpikované vychytávkami, které řídí počítač a může tak být vystaveno většímu riziku útoku hackerů. Vývojáři toto téma samozřejmě nepodceňují. Tesla Model S byl v různých fázích vývoje systému dán k dispozici "profesionálním hackerům" a případné díry v bezpečnosti byly okamžitě záplatovány.

Kam ale můžou zajít senozry, kamery, radary? Mohly by třeba případného řidiče snímat? Na fóru Tesla si můžeme přečíst o spoustě nápadů, kam by mohla Tesla pokračovat. Od sledování zlodějů, nahrávání a kamerování, až po funkci "Summon", díky které by si mohl majitel své auto přivolat, ať už bude kdekoliv.

Fantaskním nápadům se meze nekladou, jak by mohl anti-krádežní systém Tesla vypadat podle Vás?

This article appeared at TESLARATI. Follo TESLARATI on Twitter.

Nahoru