menuMENUHledat

Záhadná kryptoměnová společnost nakoupí pozemky kolem Tesla Gigafactory

02.02.2018 15:56 | Autor: VS | Zdroj: Teslarati.com
Záhadná kryptoměnová společnost nakoupí pozemky kolem Tesla Gigafactory

Gigafactory v nevadském parku Tahoe-Reno Industrial Center se bude muset smířit s novým sousedem, kterým bude společnost Blockchains, LCC. Ta totiž nakoupila 27 165 hektarů této průmyslové oblasti z celkových 42 tisíc hektarů.


Tesla, Google a Blockchains LLC

Tesla v současné době vlastní 1 214 hektarů průmyslové zóny, ve kterých je situovana její Gigafactory 1. Mezi další vlastníky půdy v této lokaci patří například Google, který zde vlastní 489 hektarů. Dohromady tak tito dva technologičtí giganti vlastní zhruba 6% z celkové rozlohy, kterou bude společnost Blockchains LLC vlastnit. Nákup již potvrdil makléř Lance Gilman, který řekl, že skutečně takto rozsáhlá plocha byla prodána společnosti, která se zaměřuje na podnikání spojené s kryptoměnami.

Mnoho otazníků

Kolem nového souseda společnosti Tesla je aktuálně velké množství nezodpovězených otázek. Společnost investovala zhruba 175 milionů amerických dolarů a její výkonný ředit řekl, že společnost chce na nově získaných pozemcích vybudovat své sídlo  a výzkumné centrum pro navrhování nového softwaru, který se soustředí především na problematiku kryptoměn.

Gilmanovi bylo vysvětleno, že nákup je součástí procesu, který změní svět do ještě větší míry, než tomu bylo v případě internetu. Oficiální stránky společnosti sdělují hlavní myšlenku tohoto projektu, která stojí na rozvoji blokchainových technologií, na kterých momentálně fungují takové kryptoměny, jako je Bitcoin či Ethereum. Mezi současné aktivity společnosti patří finanční služby, vývoj softwaru, služby spojené s ověřováním identity a distribuce aplikací pro tým stojící za altcoinem Ethereum.

Společnost je podle údajů velmi mladá. Založená byla teprve v loňském roce, a to v Nevadě. V jejím čele stojí podle registru právník z Kalifornie jménem Jeffrey Berns, jehož jméno se objevuje i ve společnosti vlastnící doménu Blokchains.com. Společnost si přeje i nadále zůstat v utajení, a tak si na více informací o jejích plánech budeme museš ještě chvíli počkat.

Emerald City

Společnost se stane součástí projektu Emerald City, který v Tahoe-Reno Industrial Center plánuje vybudovat město, ve kterém by mohli žít zaměstnanci místních společností. Město by mohlo mít centrum o rozloze 202 hektarů, hotely, tisíce bytových jednotek a také vlastní, uměle vybudované jezero. Nákupní centra, které v tomto městě nalezneme, budou předvádět nejnovější produkty nejen společnost Blockhains LLC, ale také dalších velkých společností sídlících v této oblasti, mezi které patří i Tesla.

Gigafactory 1

Právě rozhodnutí Tesly založit v oblasti obchodní síť podle Gilmana nastartovalo i další společnosti k tomu, aby začaly do zdejší oblasti přesunovat svůj kapitál. Tesla zde vybudovala svou Gigafactory 1, ve které jsou vyráběny baterie do automobilů Tesla. Komplex se neustále zvětšuje s tím, jak Tesla rozšiřuje svou nabídku poskytovaných služeb. Jakmile bude budování objektu dokončeno, bude se jednat o největší výrobní komplex na světě.

This article appeared at TESLARATI. Follow TESLARATI on Twitter.

Nahoru