menuMENUHledat

Zakáže Čína prodej aut se spalovacími motory?

12.09.2017 09:20 | Autor: BP | Zdroj: teslarati.com
Zakáže Čína prodej aut se spalovacími motory?

Čína se nechala slyšet, že pracuje na plánu, který by zakázal prodej vozů s dieselovými a benzinovými motory. Jak dlouhý čas nás dělí od elektrorevoluce?


Připojí se Čína se zákazem k Británii, Belgii, Indii a dalším?

Čína je největším trhem elektromobilů na světě, kde jinde by tedy mělo dojít k zákazu spalovacích motorů, než právě tam? Ačkoliv místní vláda prozatím nestanovila ultimátní datum (jako Indie nebo například Holandsko), o takovém závazku se začalo jednat.

Čína se tak připojila k Francii a Británii, které úmysl zakázat prodej aut se spalovacími motory do roku 2040 oznámily během letošního léta. Pokud se k takovému závazku přidá i Čína, vliv na globální automobilový trh se stane nepopiratelný.

Elektromobila je v módě

Trend elektromobility vystupuje do popředí čím dál jasněji. Ačkoliv Tesla stále není automobilem pro masy, velké množství klasických automobilek investuje do vývoje elektrických vozů, které chtějí dříve či později uvést na trh. Kromě koncernu Volkswagen tu máme Daimler, Toyotu, BMW, Volvo, téměř každá velká společnost už má nějakého zástupce (nebo alespoň hybridní modely). Do počtu se nedávno přihlásilo i nadupané Maserati, které se chce vydat elektrickým směrem.

Co se týče úspěchů Tesly v Číně, podle mnohých půjde o zlomový bod při produkci Modelu 3. Pokud se nejlevnější Tesla v zemi uchytí, můžeme být svědkem pořádné elektrorevoluce. Co myslíte vy?

This article appeared at TESLARATI. Follow TESLARATI on Twitter.

Nahoru