menuMENUHledat

Zákazníci ruší objednávky na Model 3, kvůli spolupráci Muska s Trumpem

02.02.2017 11:21 | Zdroj: Obrázek electrek.co
Zákazníci ruší objednávky na Model 3, kvůli spolupráci Muska s Trumpem

Někteří zákazníci nemohou Elonu Muskovi odpustit jeho spolupráci s Donaldem Trumpem. Vadí jim dokonce natolik, že podle svých vyjádření na Twitteru stahují své rezervace na Model 3. Muskův úzký svazek s Trumpem přitom začal už v prosinci, před jeho jmenováním do funkce, v pátek však Trump jmenoval Muska do svého Výboru pro výrobu a to už bylo na některé jeho fanoušky moc.

Musk a Trump velká světová láska?

Elon Musk v minulosti často kritizoval to, co Donald Trump hlásá. A tou minulostí je třeba i 29. leden letošního roku, kdy na Twitteru označil plošný zákaz vstupu občanů sedmi zemí za „ne zrovna nejlepší cestu, jak řešit problémy země.“ Bylo to jen pár dní potom, co Trump jmenoval Muska do velmi důležitého Výboru pro výrobu. Ne, Musk nemiluje Trumpa, jen se chopil příležitosti pro Teslu, SolarCity i SpaceX, a to už právě v onom prosinci, kdy s ním vedl jednání za zavřenými dveřmi.

Musk chce z Trumpa vytěžit maximum

Sňatek Muska s Trumpem je sňatkem z rozumu. Musk chce Trumpa donutit k zavedení karbonové daně. Ta by výrazně pomohla všem výrobcům elektromobilů, z nichž Tesla je druhá největší a Renault-Nissan, coby zahraniční automobilka, nemusí mít brzo v USA na růžích ustláno. Muskův nápad na karbonovou daň není žádná novinka, prezentoval ho už v roce 2015 (Musk vystupuje na videu od času 3:34). Obama na něj ale neslyšel.

Proč se Musk baví s Trumpem?

„Bratříčkování“ Muska s Trumpem samozřejmě překvapuje celou řadu zákazníků Tesly, ale i jejích zaměstnanců. Musk k tomuto tématu proto nemlčí. Na Twitteru, v reakci na příspěvek, který říkal, že svým jednáním ztrácí kredibilitu, reagoval tak, že se jen snaží o pozitivní přístup a že doufá, že se mu z celé spolupráce s Trumpem podaří vytěžit to dobré. Ostatně už dříve na adresu karbonové daně řekl: „Je to něco, za co musíme bojovat a čím více hlasů a argumentů prezident uslyší, tím lépe. Tím, že na něj budeme jen útočit, nedosáhneme ničeho. Jste si vědomi jediného příkladu, kdy Trump podlehl protestům nebo útokům médií? Lepší bude nechat komunikační kanály otevřené.

Nahoru