menuMENUHledat

„Autopilot se učí každým dnem,“ říkají majitelé

04.11.2015 09:01 | Autor: BP | Zdroj: electrek.cz, tesla motors club forum
„Autopilot se učí každým dnem,“ říkají majitelé

Během představení nové funkce Autopilot uvedl Elon Musk, že každý majitel Modelu S se vlastně stává tréninkovým expertem – každý řidič bude trénovat nové funkce autonomního systému, objevovat případné nedostatky a chyby, aby nakonec všichni došli spokojenosti.

Autopilot opouštěl dálnici, aniž by to řidič zamýšlel

Dále řekl, že se systém bude vylepšovat každým dnem tato vylepšení se stanou viditelnými až po několika týdnech. Jen pár týdnů od představení už se strhla lavina na fóru Tesla Motors Club, kde majitelé Modelů S popisuji,jak přesně se Autopilot vylepšil.

Běžný problém první verze Autopilotu je, že má tendenci opouštět dálnici, jakmile detekuje exit. A to i přesto, že si to řidič nepřeje. Podle mnoha majitelů diskutujících na fóru Tesla Motors, se tento problém zlepšuje s každým dnem.

Model S 85D owner mobe:

První den, kdy jsem byl na silnici s Autopilotem, chtěl Model S odbočit, jakmile jsme se přiblížili k exitu. Rychle jsem se naučil zatočit volantem ještě předtím, než měl tuto tendenci a převzít tak znovu zcela řízení, dokud jsme nebyli za výjezdem. Každý den má systém menší vůli tohle dělat.

Poslední dva dny to byl jen takový záchvěv, kdy se Model S přiblížil k exitu, minul ho o pár čísel, pak se „vzpamatoval“ a pokračoval po silnici dál

Dnes ráno už to bylo opravdu jen zaváhání, ani jsem nemusel zasáhnout. Je vážně vidět každým dnem, jak se systém vylepšuje.

Jak se Autopilot vypořádává s ostrými zatáčkami?

Článek pokračuje na další straně.
Nahoru