menuMENUHledat

„Apple vyrábí elektromobil, to je veřejné tajemství,“ říká Musk

05.02.2016 07:00 | Autor: BP | Zdroj: greencarreports.com
„Apple vyrábí elektromobil, to je veřejné tajemství,“ říká Musk

Jeden z největších drbů automobilového světa, který se řeší v posledních několika měsících, ne-li letech, je, zda a jak vyrábí Apple elektrické auto.

Project Titan – nový elektromobil Apple?

Označení "Project Titan" se objevilo v mnoha textech, fotkách, tweetech, náhodných rozhovorech mnoha techniků a odborníků, ale oficiálně nikdy nedošlo k potvrzení, zda jde o nový elektromobil, či ne. Odborná veřejnost se shoduje, že pokud Apple vyjede s elektromobilem, měl by být tak inovativní jako byl iPod nebo i Phone.

Elon Musk se k celému tématu vyjádřil jasně. Řekl, že je zjevné, že Apple vyrábí elektromobil a jde v podstatě o jedno velké veřejné tajemství. Už mnohokrát se navíc objevily zprávy, že Apple najímá a přebírá zaměstnance, kteří jsou odborníci ve světě vývoje elektrických aut. Stejně jako to dělá Google (Musk dokonce v jednom z rozhovorů pro BBC zmínil, že Google bude za chvíli jako skladiště lidí, kteří opustili Teslu.)

Musk nepovažuje Apple za reálnou hrozbu

Musk ale zjevně nebere Apple jako reálnou hrozbu. Pravděpodobně i z toho důvodu, že se zatím neobjevily žádné konkrétní ani oficiální informace. Dále uvedl, že Tesla se bude stále snažit být tou nejlepší společností stavějící elektrické dopravní prostředky, stejně jako chce pomáhat i ostatním firmám ve vývoji elektromobilů a šíření elektrorevoluce do světa.

Zdroj: Fotografie "bigapple" od "frankieleon" licencována pod CC BY 2.0.

Nahoru