menuMENUHledat

Až elektromobil nebude raritou

06.11.2014 13:36
Až elektromobil nebude raritou

Jednoho dne to přijde a elektromobily se budou prodávat masově. O tom nepochybujeme. Jen si nejsme jistí, co dalšího v souvislosti s tím budoucnost přinese. Zatím nás napadly následující 4 scénáře. Ve chvíli, kdy se elektromobily stanou stejně běžné, jako klasické automobily...

1) ...rozjede se ohromná petrolejová lobby. Jak už to tak chodí, výhody se obrátí v nevýhody nebo se zakážou, vymyslí se absurdní rizika a z pár komárů se nafouknou velbloudi.

2) ...cena benzínu klesne, což bude pro spoustu lidí velmi příjemné, ale naprosto neudržitelné. Takže za pár let, možná dekád, se ropné společnosti stejně uchýlí ke scénáři číslo 1.

3) ...petrolejové společnosti se honem rychle chopí příležitosti a s elektromobilkami spojí síly. Ve výsledku budou interiéry vozů více plastové a za nákup 10 lahví balené vody dostanete slevu na dobíjení.

4) ...ropa už si neškrtne. Její těžba se vzhledem k ubývání zásob beztak stává čím dál nákladnější, takže skončí věk vrtů a nastane éra „větráků“. Elektřina doslova rozhýbe svět a my budeme dýchat zase o něco čistší vzduch.

Pokud máte ještě jinou vizi, sem s ní! Ať se na tu budoucnost můžeme pořádně připravit aspoň psychicky ;-)

Nahoru