menuMENUHledat

Bláznivá Tesla: Nový ujetý update ukazuje, proč jsou Tesly nejvtipnější vozy na trhu

18.12.2018 10:59 | Autor: VS | Zdroj: teslarati.com, twitter.com, instagram.com
Bláznivá Tesla: Nový ujetý update ukazuje, proč jsou Tesly nejvtipnější vozy na trhu

V Tesle dovedou brát věci s humorem, což dokazuje i nejnovější update softwaru vozů z Kalifornie, který přidává romantický mód a naučí Teslu prdět. Ano čtete dobře.


Elon Musk již dlouhou dobu hovoří o vozech Tesla jako o nejzábavnější věci, jakou si může člověk koupit. Mohou za to především tzv. easter eggy, tedy nejrůznější zábavné vychytávky, které ostatní automobily prostě nedovedou. Mezi tyto vtipné detaily nyní přibyly dva nové „Romance Mode“„Toilet Humor“.

Jedna z nejodvážnějších aktualizací

Nejnovější aktualizace firmwaru s označením 2018.48.12.3a4e97c potvrdila Muskův slib z 29. listopadu, kdy oznámil, že se můžeme těšit na dva nové módy a nové hry pro Modely S, 3, X. Majitelé, kteří již provedli aktualizaci, tak nyní mohou ve voze navodit romantickou atmosféru za doprovodu jemného praskání hořícího dřeva s jeho grafickým zpracováním na dotykové obrazovce vozu. Co se týče druhého módu, tak ten nejspíše udělá největší radost dětem, popřípadě dospělým s duší dítěte, protože díky němu jejich vůz začne trpět plynatostí a podle toho vydávat příslušné zvuky.

Super fun software Easter eggs coming to all Tesla S/3/X cars before the holidays! Romance mode, toilet humor & more video games.

— Elon Musk (@elonmusk) 29. listopadu 2018

„Režim testování emisí“

Samotný easter egg, díky kterému automobil vydává nemístné zvuky, může být aktivován stisknutím ikony prdícího polštářku na obrazovce v menu easter eggů. Při otevření této aplikace, která je nazvána jako „Režim testování emisí“ (narážka na konkurenci z Německa?), mohou majitelé vozu vybrat buď mezi módy „Fart od Demand“ nebo „Fart on Turn Signal“, tedy buď můžete prdění uvolnit slovním příkazem nebo po aktivaci směrovky.

Tesla však šla ještě dál. Jak je vidět, programátoři se u tohoto easter eggu velmi bavili, protože umožňují řidiči vybrat si i typ zvukové stopy. Mezi nabídkami najdeme například „Not a Fart“ (odkaz na Muskův Not-a-Flamethrower), dále „Short Shorts Ripper“, „Falcon Heavy“, „Ludicrous Fart“, „Boring Fart“ a další, ve kterých také najdeme nejrůznější narážky.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Příspěvek sdílený Jeremiah Squier (@mister_merican), Pro 16, 2018 v 3:54 PST

Trochu více romantiky

„Romance Mode“ je přeci jen o něco serióznější. Je aktivován klepnutím na ikonu ohýnku v easter egg menu a ihned po aktivaci se celá obrazovka promění na krb s plápolajícím ohněm a z reproduktorů se začne linout zvuk zapáleného krbu. K tomu se navíc z předních otvorů ventilace uvolňuje teplý vzduch a do toho všeho hraje romantická hudba.

Tesla se opět předvedla a nás velmi baví, že i společnost, která je průkopníkem v oblasti elektromobility, nebere sebe sama zas tak vážně a do automobilů je schopna nainstalovat něco takového. Jaký je váš názor? Myslíte si, že je něco takového vhodné, nebo byste byli raději, kdyby se Tesla schovala stejně seriózně jako jiné automobilky? Dejte nám vědět na našem facebooku.

Nahoru