menuMENUHledat

BMW představilo svůj stavební kámen elektrické budoucnosti

17.09.2018 07:58 | Autor: VS | Zdroj: cnet.com, money.cnn.com
BMW představilo svůj stavební kámen elektrické budoucnosti

BMW zveřejnilo fotografie svého konceptu iNEXT, který představuje příští generaci elektrických SUV z Mnichova.


iNEXT je tu

Německá automobilka konečně odhalila koncept iNEXT, na kterém budou založeny modely nabízené od roku 2021. I když BMW o tomto voze mluvilo již roky, prozatím o něm bylo známo jen velmi málo informací. Doposud jsme věděli jen to, že se bude jednat o elektromobil, který bude vycházet z konceptu Vision NEXT.

V loňském roce prohlásil vedoucí prodeje a marketingu automobilky BMW Ian Robertson, že pochybuje o tom, že by Tesla dokázala vyrobit Model 3 s cenovkou 35 tisíc dolarů a uvedl, že iNEXT pro ni bude skutečným soupeřem v segmentu.

Futuristické SUV budoucnosti

Tím vyvolal spekulace o tom, zda bude iNEXT skutečně středním sedanem, který se bude prodávat za ceny okolo 35 tisíc dolarů. Ovšem nejnovější obrázky ukazují, že novinka je o něčem trochu jiném.

bmw-inext-front-2bmw-inext-planebmw-inext-unveiling

BMW totiž odhalilo fotografie futuristicky vypadajícího SUV uvnitř letadla, jehož design jasně vychází u konceptu Vision. BMW v tomto voze vidí velmi důležitý bod vývoje, protože Harald Krüger, předseda představenstva automobilky, se na jeho adresu vyjádřil takto:

„Projekt iNEXT představuje stavební kámen pro naše budoucí projekty a bude prospěšný pro celou společnost i všechny její značky.“

Vlajková loď s neuvěřitelným dojezdem

BMW již nyní prozradilo, že sériově vyráběná verze BMW iNEXT převezme roli vlajkové lodi automobilky, která začne být vyráběna v Dingolfingu v roce 2021. V současné době bohužel nejsou známy podrobnější technické specifikace vozu, ovšem BMW se již dříve nechalo slyšet, že by novinka měla mít dojezd neuvěřitelných 700 kilometrů na jedno nabití, což jsou velmi odvážná slova i na rok 2021.

bmw-inext-goldbmw-inext-gold-woods-e1537031265890bmw-inext-seatbmw-inext-woods-side-1

Automobilka dále prozradila, že vozidlo bude automatizované, s vysokou mírou autonomie. Mezi další představené výhody BMW zahrnulo nulové emise a plnou konektivitu automobilu. Nejvíce pozornosti však značka věnovala designu a není se čemu divit, protože tento koncept vypadá skutečně skvěle. Co si o něm myslíte vy?

Nahoru