menuMENUHledat

INFINITI svým prvním elektromobilem nahlíží do budoucnosti

09.01.2019 09:43 | Autor: VS | Zdroj: electrek.co
INFINITI svým prvním elektromobilem nahlíží do budoucnosti

Téměř jako z filmu Blade Runner vypadá nové, čistě elektrické SUV od značky INFINITI, se kterým chce automobilka odstartovat novou elektrickou éru.


INFINITI nabírá jasný směr

Automobilka INFINITI původně plánovala představit svou novinku až na autosalonu, který se bude pořádat za pár dní v Detroitu, my se však můžeme na podobu vozu podívat již nyní díky úniku fotografií před premiérou.

Vezmeme-li v potaz, že je automobilka dceřinou společností Nissanu, který se ve světě elektromobility pohybuje díky modelu Leaf již nějaký ten pátek, pak INFINITI se svým čistě elektrickým vozem otálela pořádně dlouho. Nejnovější SUV, které si svou premiéru odbude na autosalonu v Detroitu již příští týden, však automobilka označuje za revoluční a netají se tím, že právě tento vůz by měl odstartovat elektrickou éru celé značky.

QX Inspiration

Novinka s názvem QX Inspiration dráždila fanoušky již v půlce prosince minulého roku, kdy INFINITI zveřejnilo obrázek, na kterém byly patrné některé klíčové designové prvky vozu.

Automobilka prozatím neuvolnila žádné specifikace týkající se tohoto elektromobilu, ale potvrdila, že automobil skutečně zahájí novou éru elektrifikace celé značky:

„QX Inspiration je začátkem nové éry INFINITI a ukázkou toho, kam chceme tuto značku směřovat. Nová technologie nám dala příležitost vyvinout naší osobitou designovou filozofii a nové QX Inspiration je jejím zhmotněním, které vychází přímo z našich pocitů.“

Jen elektrické vozy?

INFINITI již dříve oznámila, že od roku 2021 bude produkovat pouze elektromobily. Je však nutné se ujistit, jak INFINITI a vlastně i Nissan k elektromobilům přistupují a co přesně mají svou elektrifikací na mysli. V minulosti přišlo již několik oznámení, která se týkala přechodu značky na výrobu elektromobilů, jako v případě Volva či Jaguáru, ovšem ve výsledku bylo ono oznámení trochu zavádějící.

Důležité je však to, že INFINITI plánuje všechny modely, které v současné době ještě nejsou v produkci, vybavovat od roku 2021 elektromotory.

Může to tedy znamenat, že se dočkáme jak čistě elektrických vozidel, tak také hybridů a plug-in hybridů. V roce 2025 by pak paleta nabízených modelů INFINITI měla obsahovat více jak polovinu vozů s elektromotorem. Více se zajisté dozvíme již 14. ledna na autosalonu v Detroitu.

Nahoru