menuMENUHledat

ChargePoint investuje 82 milionů dolarů na novou dobíjecí infrastrukturu v Evropě

08.03.2017 11:43 | Autor: BP | Zdroj: teslarati.com
ChargePoint investuje 82 milionů dolarů na novou dobíjecí infrastrukturu v Evropě

ChargePoint má po celé Severní Americe a Austrálii na 30 000 dobíjecích stanic. Dobíjecí infrastruktura, kterou budují, je jedna z nejrozsáhlejších na světě. Podle posledních zpráv se zájem společnosti obrací také k Evropě, kam se chystá vstoupit s 80 miliardami dolarů na výstavbu nových nabíjecích stanic.

ChargePoint chystá síť dobíjecích stanice ve spolupráci s Daimlerem

ChargePoint do toho ale napůjde sám. Ke spolupráci si přizval dalšího hráče na poli elektromobility, automobilku Daimler. Ta se už dříve nechala slyšet, že jejich momentálním zájem je podpora elektromobility a budoucnosti autonomní, sdílené, elektrické dopravy. Axel Harries za Daimler dále uvedl:

“ChargePoint představuje ve světe elektrobility jméno, které nabízí nabízí řešení první třídy. Věříme, že pomůže posunout trh směrem k elektromobilitě. Jako světový leader v této oblasti je pro nás ChargePoint ten pravý partner. Náš závazek k elektromobilitě jako budoucnosti přepravy se tím jen prohloubí.”

Novou technologii rychlého dobíjení bude moct využívat i Tesla Model 3

Prodej elektrických vozidel v Evropě roste nejrychleji na světě (kromě Číny), z části také proto, že Evropská Unie má jedny z nejagresivnějších emisních standartů na světě. Některé země jako třeba Nizozemí se už do budoucna zavazují k úplnému zákazu prodeje vozů se spalovacími motory.

ChargePoint nedávno představil světu vysoce výkonnou technologii Express Plus technology — rychlý nabíjecí systém, který umí pružně reagovat a zvýšit výkon podle aktuální potřeby. Společnost říká, že nový dobíjecí systém bude schopný nabíjet také přicházející Tesla Model 3.

ChargePoint slibuje maximální rychlost nabíjení, a to i pro elektromobily, které přijdou na trh v příštích letech. Dále uvádí, že modulární platforma určená pro podniky a dobíjecí stanice podél hlavních silnic poskytne až 4OO kW se zárukou rychlosti a maximálního výkonu.

This article appeared at TESLARATI. Follow TESLARATI on Twitter.

Nahoru