menuMENUHledat

Elon Musk – génius a vizionář IX: Jaký je Elon Musk šéf?

26.02.2016 07:00 | Autor: BP | Zdroj: waitbutwhy.com

Například jeden z dalších anonymních přispěvatelů uvedl:

„Spolupráce s ním není zrovna příjemný zážitek, nikdy není spokojený sám se sebou, takže vlastně nikdy není spokojený s ničím kolem sebe… výzva představuje to, že on je vlastně stroj a my všichni kolem něj nejsme."

Větší, lepší, rychlejší!

Stejný, frustrovaný komentátor později uvedl, že způsob, jakým je Elon “chápavý” dává obrovskou výhodu každému úkolu, který člověk dostane a že “je to skvělá společnost a já jí prostě miluju.”

Moje vlastní rozhovory s inženýry a designéry prokázaly úplně stejný příběh. Řekli mi: „Elon vždycky chce vědět, proč nejsme rychlejší? Vždycky touží po větším, lepším, rychlejším. A ten samý člověk mi o pár minut později zaníceně vyprávěl, jak fér a velkomyslný umí Musk být, pokud jde například o nedávno propuštěné zaměstnance a jejich práva.

Stejný člověk, který má “mnoho bezesných nocí” také řekl, jak je šťastný, že může být součástí této společnosti a doufá, že “nikdy neodejde”.

Musk vás dokáže nachytat i na tématu, kde jste si byli prve zcela jistí

Jeden vedoucí pracovník popsal interakci s Muskem asi takhle:

„Jakákoliv konverzace je sázka do loterie, protože bude velice umíněný a může jít hlouběji, než jste čekali nebo na co jste byli připraveni a kam sahá vaše znalost na dané téma. Takže se občas cítíte jako na skřipci, především když sám sebe nachytáte na špačkách vlastního zaměření."

Stejný vedoucí pracovník, který dříve pracoval pro gigantickou technologickou společnost, pojmenoval Muska jako “nejvíce uzemněného miliardáře, se kterým jsem kdy pracoval.”


Zdroj:

Autor: Tim Urban

Zdroj: Wait But Why

(Wait But Why publikuje pravidelně. Články rozesíláme e-mailem více než 140 tisícům lidí – přidejte také svůj email a my vás zařadíme mezi odběratele (posíláme pouze několik e-mailů za měsíc). Sledujte nás také na Facebooku Twitteru.)

Nahoru