menuMENUHledat

Elon Musk: Jak Tesle, tak Space X jsem dával jen desetiprocentní šanci na úspěch

18.03.2016 07:00 | Zdroj: bbc.com
Elon Musk: Jak Tesle, tak Space X jsem dával jen desetiprocentní šanci na úspěch

Elon Musk je člověk, který si jde za svými sny s buldočí silou, i když vypadají zpočátku naprosto nereálně.

„Jak Tesle, tak Space X jsem zpočátku dával jen desetiprocentní šanci na úspěch,“ svěřil se Musk v nedávném rozhovoru pro BBC.

Nicméně, i tak malá naděje mu stačila k tomu, aby se svých snů nevzdal a uspěl.

Elektromobil na dálkové ovládání

V nedávném rozhovoru pro BBC zmínil Elon Musk hned několik zajímavostí. Jako správný vizionář samozřejmě mluvil hlavně o svých plánech a představách.

„Představte si, že bydlíte v Los Angeles a budete si chtít přivolat elektromobil až z New Yorku. Žádný problém. Auto se bude cestou samo dobíjet, samo si naplánuje trasu a samo k vám dorazí,“ popsal například jeden ze svých současných záměrů.

Na námitku, že uvedení něčeho podobného do praxe asi bude trvat ještě dlouho, jen pokrčil rameny a řekl, že si myslí, že to nijak extrémně dlouho trvat nebude – tipuje to na pár let.

Elektromobil, který si bude moci dovolit každý

„Aby si Tesla dokázala vybudovat skutečný vliv po celém světě, je nutné, abychom teď vyvořili elektromobil, který si bude moci dovolit každý,“ vysvětluje Musk, na jaký úkol nyní Tesla hodlá soustředit nejvíc energie.

Pro Teslu tahle výzva znamená vyvinout zmiňované auto včas a dodržet rozpočet. Což se v případě byznysu s elektromobily nemusí vždy podařit.

Navíc konkurence v oblasti vývoje elektromobilů se začíná přiostřovat. Kromě tradičích výrobců jako BMW a Ford, se ve výrobě aut na ekologický pohon angažuje celá řada nových společností (například Faraday Future) a přidávají se i firmy, které se dosud na elektromobily nesoustředily (Apple).

Nicméně ze zvyšující se konkurence muž, který věří tomu, že lidstvo bude brzy cestovat na jiné planety, tak úplně strach nemá. Kromě jeho pevné víry v úspěch ho zřejmě kupředu pohání i jeho sny, které často sahají za hranice představivosti běžných lidí. 

Nahoru