menuMENUHledat

Faraday Future chce postavit v Nevadě továrnu za 1 miliardu dolarů

02.11.2016 08:17 | Autor: BP | Zdroj: teslarati.com
Faraday Future chce postavit v Nevadě továrnu za 1 miliardu dolarů

Faraday Future chce na severu Las Vegas postavit továrnu za 1 miliardu dolarů. Pomůže jí k tomu uznávaná společnost AECOM, která se zabývá infrastrukturou, životním prostředím a mimo jiné vodohospodářstvím. V říjnu oznámili, že podepsali smlouvu na stavbu továrny o rozloze 279 000 metrů čtverečných. Společnost už začala s vyklízením prostoru a jeho oplocováním.

„Revoluční přístup v dopravě vyžaduje špičkové prostředí. AECOM je nadšený, že může spolupracovat s Faraday Future na uskutečnění této vize právě v Nevadě,“ uvedl výkonný ředitel AECOMu Michael S. Burke

AECOM investuje půl miliardy dolarů

Podle zdrojů Business Wire bude celkový podíl investic od AECOMu tvořit asi 500 milionů dolarů. Své slovo bude mít i udržitelnost celé budovy. Exteriér by měl obsahovat hodně strukturovaného skla, fontány a různého osvětlení. Obě společnosti sdílejí myšlenku, že by továrna měla co nejvíce zapadnout do krajiny.

Faraday Future světu představila koncept elektrického super auta FFZERO1. Další vlaštovku slibuje tajemná společnost vypustit na CES 2017. Za celým start-upem podle všeho stojí čínský miliardář Jia Yueting. Co se týče technických detailů, společnost toho světu zatím moc neoznámila, na twitterovém účtu je k nalezení jen pár "teaserů". Jako třeba následující video.

This article appeared at TESLARATI. Follow TESLARATI on Twitter.

Nahoru