menuMENUHledat

Firmware 6.1

15.01.2015 11:00 | Autor: RS
Firmware 6.1

V éteru se již objevují první zprávy o novém Firmware 6.1 pro Teslu, který je k dispozici od 8.1.2015. Tento nový software přináší podle oficiálních zpráv mnohé novinky, jako například předpověď spotřeby energie pro předdefinovanou trasu.

Nový graf porovnávající aktuální a předpokládanou spotřebu

Řidič uvidí pravděpodobný stav baterie v cíli vyjádřený v procentech, jestli bude muset cestou dobíjet anebo jestli zvládne trasu na jedno dobití. Také systém nově upozorňuje na potřebu snížit rychlost, pokud chce řidič dojet do cíle s aktuálním stavem baterie a bez dobíjení.

Navíc je k dispozici graf, který neustále porovnává předpověď spotřeby s aktuální spotřebou. Systém teď může ukazovat stav baterie ne jen pouze jako aktuální dojezd, ale také jako procentuální vyjádření nabití baterie, podobně jako je tomu u chytrých telefonů. Podle toho, která varianta se řidiči líbí více, může si ji v menu nastavit.

Model S má pamatováka na teplotu i trasu

Firmware 6.1 nabízí také chytrou klimatizaci, která utváří z chování řidiče jakýsi mustr. Například, pokud řidič každý den ráno v 7 hodin odjíždí do práce, auto je připojeno na nabíječce, Model S se předehřeje na poslední nastavenou teplotu ještě před tím, než řidič nastoupí do vozu.

Také navigace doznala změn. Nyní je možné během jízdy mít na displeji celou trasu. Podle toho, jak se řidič blíží cíli, přizpůsobuje se mapa aktuálnímu zbytku trasy, a čím blíže řidič cíli je, tím detailnější je i projekce mapy.

Článek pokračuje na další straně.
Nahoru