menuMENUHledat

FOTKY: Gigafactory se připravuje na Grand Opening

26.07.2016 17:00 | Autor: BP | Zdroj: teslarati.com
FOTKY: Gigafactory se připravuje na Grand Opening

Tesla už za dva dny zpřístupní hrstce vyvolených továrnu Gigafactory. Pro návštěvníky už vedle budovy vyrostl obrovský party stan. Nové snímky také ukazují pokrok ve stavbě Gigafactory.

Tesla už zdvojnásobila počet lidí pracujících na stavbě Gigafactory

Aktuální snímky ze stavby Gigafactory zveřejnil místní letecký instruktor, Josh Macdonald, který se nad Gigafactory 1 proletěl tento týden. Na fotkách je vidět obrovský party stan hned vedle budovy, který je připraven pro páteční událost "Grand Opening". Kromě toho máme další důkazy o následném rozšíření Gigafactory. Červeně zvýrazněné sekce ukazují na čtyři nové části, které budou mít v součtu pravděpodobně větší rozlohu, než má stávající továrna Tesla. (Což i tak představuje asi 15 % z plánované plochy.)

Wall Street Journal ve svém článku o Gigafactory zmínil, že kvůli rozsahu stavby už musela Tesla zdvojnásobit počet lidí, kteří na stavbě továrny pracují. Momentálně se jede na dvojité směny, sedm dní v týdnu.

„Musíme být připraveni s výrobou bateriových článků mnohem dříve, než s auty,“ zmínil JB Straubel při obhlídce továrny. „Vylepšujeme konstrukční plány a zrychlujeme produkci baterií.“

Panasonic se musí přizpůsobit Tesla-tempu

Tesla chce mít továrnu v provozu dříve než uvede Model 3. Začít s jeho výrobou by se mělo v druhé polovině roku 2017. Hlavním partnerem v tomto plánu bude Panasonic. Zástupce této firmy se na toto konto nechal slyšet:

„Pobíháme tu všichni kolem jako šílení a najímáme lidi.“

Japonská společnost musí pružně reagovat na smělé plány Elona Muska, který zveřejnil prohlášení, že hodlá zvednout laťku výroby na 500 tisíc aut ročně. A to o dva roky dříve, než se předpokládalo.

Grand Opening továrny Gigafactory se uskuteční tento pátek, 29. července.


This article originally appeared at TESLARATI. Follow TESLARATI on Twitter.

Galerie k článku

tesla-gigafactory-july-24-2016-track-1024x605tesla-gigafactory-july-24-2016-west-356x282tesla-gigafactory-july-24-2016-tent-zoom-356x253tesla-gigafactory-july-24-2016-labels-1024x703tesla-gigafactory-july-24-2016-tent-zoom-2tesla-gigafactory-july-24-2016-foundation
Nahoru