menuMENUHledat

Google opouští plány výroby autonomního auta

03.01.2017 10:52 | Autor: BP | Zdroj: teslarati.com
Google opouští plány výroby autonomního auta

Google se roky soustředil na výrobu a testování vlastního autonomního auta – roztomilého, dvoumístného vozidla bez volantu a pedálů. Podle nejnovějších informací to ale vypadá, že tento program opouští. CEO Larry Page uvedl pro TechCrunch, že se společnost rozhodla program ukončit a soustředit se na partnerství s tradičními automobilkami. Cílem je služba nabízející autonomní, sdílenou jízdu do konce roku 2017.

Google se spojil se společností Fiat Chrysler

Spolumajitel Googlu, Sergei Brin, se údajně dál chce soustředit na vývoj samořídícího vozu, jehož program se interně označuje jako Chauffeur. Takové auto ale uveze pouze dva lidi. Společnost Google se proto spojila s Fiat Chrysler a společně pracují na 100 speciálně modifikovaných minivanech Chrysler Pacifica Hybrid. Takové vozidlo může využít až 8 pasažérů.

Tesla minibus přinese do cestování v hromadných dopravních prostředcích pohodlí

Také Elon Musk zařadil výrobu dopravního prostředku pro větší množství lidí do svých plánů. Součástí jeho “Master plánu” je i Tesla minibus. Jak Musk dříve uvedl:

„S vývojem autonomních vozidel bude pravděpodobně dávat mnohem větší smysl zmenšit velikost autobusů a klasickým řidičům přiřadit roli správce vozového parku. Zácpy na silnicích budou menší, jízda pro lidi bude pohodlnější, bude možné pasažéry dovézt přímým spojem i do vzdálenějších míst bez nutnosti přestupovat. Přivolávací tlačítko umístěné přímo na autobusových zastávkách bude sloužit těm, kdo nemají telefon. Design Tesla minibusů bude vyhovující pro vozíčkáře, kočárky i cyklisty.“

Jak je vidět, plány jsou velké. My v redakci už se nemůžeme dočkat realizací.

This article originally appeared at TESLARATI. Follow TESLARATI on Twitter.

Nahoru