menuMENUHledat

Jako ze sci-fi filmu! Tak vypadá interiér nového Roadsteru od Tesly

15.08.2018 10:15 | Autor: VS | Zdroj: electrek.co
Jako ze sci-fi filmu! Tak vypadá interiér nového Roadsteru od Tesly

Druhá generace Tesla Roadsteru je jedním z prvních hrobníků klasických benzínem nasáklých super sportovních automobilů, od výrobců jako je Ferrari či Lamborghini.  Podle Tesly bude automobil perfektní do posledního detailu a tím je myšlen také interiér, který připomíná kokpit vesmírného plavidla ze sci-fi filmu.


Skutečně povedená novinka

Tesla Roadster druhé generace bude skutečně zajímavým automobilem, na který se těší velké množství fanoušků. Tesla již představila jeho koncept a je jen otázkou, do jaké míry se bude tento návrh podobat výrobní verzi vozu.

Automobil se poprvé ukázal minulý rok na premiéře modelu Semi. Mnoho fanoušků bylo odhalením Roadsteru velmi překvapeno, protože Tesla se o novince do té doby zmínila jen párkrát. I proto fanoušci neskrývali velké nadšení a označovali automobil za úžasný a neuvěřitelný. Nutno podotknout, že  Franz von Holzhausen, šéfdesigner značky, spolu s Bernardem Lee, manažerem designu exteriérů Tesly, odvedli skutečně skvělou práci a opět potvrdili, že svému řemeslu skutečně rozumí.

Koncept vs. realita

Ovšem Roadster měl co nabídnout také co se týká interiéru. Ten nabízí celou řadu zajímavostí jako například volant či středovou obrazovku. Ty vyhlížejí natolik futuristicky, že doslova upozorňují na to, že se jedná jen o koncepční návrh. Ovšem jak je u Tesly zvykem, její koncepty vypadají v mnohém jako finální výrobní verze automobilů.

Když byl Elon Musk dotázán na to, do jaké míry bude interiér Roadsteru podobný, generální ředitel Tesly odpověděl, že produkční design vozu bude lepší, co se detailů týče. Automobilka se však musí primárně soustředit na dostupnou verzi Modelu 3 a také na příchod nového Modelu Y.

Production design will be better, especially in details. We are dying to do this, but primary focus must remain on making affordable version of Model 3 & bringing Y to market

— Elon Musk (@elonmusk) 11. srpna 2018

Očekávané změny

Nový Roaster by měl dostat do vínku celou řadu zajímavých vlastností, jako například pár trysek studeného vzduchu, které by měly přispět ke zvýšení výkonu vozu. Co se designu týče, mnoho nových informací však nemáme. A už vůbec se nemluví o tom, co se bude na výrobním designu interiéru vozu zlepšovat.

Mnoho fanoušků má například starost o design volantu, jehož tvar není ve většině zemí legální. Je pochopitelné, že Teslu v současnosti trápí trochu jiné věci než design volantu Roadsteru, ale nějakou tu informaci by Tesla přeci jen mohla sdělit.

Se vší pravděpodobností můžeme počítat s tím, že se vzhled interiéru ještě promění, tedy minimálně jeho volant, který se stane více „klasickým“. Tesla bude možná chtít také více sjednotit interiér Roadsteru s ostatními designy interiérů svých zbylých modelů. Nad tím vším se však houpou otazníky a nám tak nezbývá nic jiného, než počkat do roku 2020, kdy má automobilka v plánu uvést Tesla Roadster druhé generace do výroby.

Nahoru